SEGRE

PAERIA PARTIDES

Facilitats per reconstruir o ampliar masies a l'Horta

Si fomenten el valor paisatgístic o el creixement o transformació de l’activitat agrària || Llum verda al pla d’usos de la zona

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) permetrà la reconstrucció, reforma o ampliació d’habitatges familiars preexistents a l’Horta quan exerceixin funcions de vigilància territorial o siguin necessàries per a la transformació o consolidació de l’activitat productiva agrícola o ramadera. Aquesta és una de les mesures del nou pla d’usos de l’Horta, que es va validar ahir a la comissió territorial de la Paeria després de mesos de debat.

Aquesta modificació, va detallar el tinent d’alcalde Fèlix Larrrosa, facilitarà la renovació econòmica i garantirà la conservació del paisatge. I és que la normativa actual és molt restrictiva respecte a la permissivitat constructiva en zones com l’Horta.

El pla d’usos prioritza l’activitat agrària i garanteix la convivència entre residents i pagesos

Després del vistiplau de la comissió, els grups municipals debatran el pla d’usos al ple del dia 24. El document també serà la base per a la creació de la nova ordenança que regularà aspectes com la xarxa viària, la mobilitat, les telecomunicacions, la conservació de finques i la convivència entre residents i pagesos (hi viuen unes 5.000 persones). Algunes actuacions ja estaven previstes en els pressupostos i la resta s’executaran en la mesura que es disposi de recursos. Per això, el consistori preveu reunir-se amb el ministeri i la conselleria d’Agricultura.

També està previst el desenvolupament d’un pla director de seguretat per reforçar la vigilància i frenar l’incivisme a l’Horta. Els veïns reclamen que una patrulla dels Mossos circuli les 24 hores per les partides (ara només ho fan en torn de matí i tarda). ERC demana que es destini una partida als pressupostos del 2018 per implementar el pla d’usos, mentre que la Crida demana protegir l’Horta de l’especulació urbanística a favor de grans infraestructures.

Imatge d’arxiu d’una vista de l’Horta de Lleida.

Imatge d’arxiu d’una vista de l’Horta de Lleida.ITMAR FABREGAT

tracking