SEGRE

SEGURETAT POLICIA CATALANA

La reestructuració de la cúpula dels Mossos afecta dos excaps a Lleida

Canvis per a Josep Ll. Rossell i Joan Figuera

Rossell va rellevar Figuera al capdavant dels Mossos a Lleida el 2012.

Rossell va rellevar Figuera al capdavant dels Mossos a Lleida el 2012.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reestructuració que registra la cúpula dels Mossos d’Esquadra arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució ha afectat dos dels excaps de la policia catalana a les comarques de Lleida. Es tracta de l’intendent Josep Lluís Rossell i del comissari Joan Figuera, que va estar al capdavant de la regió policial de Ponent entre els anys 2010 i 2016.

L’intendent Rossell, que entre el gener del 2012 i el setembre de l’any passat va ser el responsable de la policia catalana a Lleida i que actualment estava destinat a la Sala Central de Comandament, serà a partir d’ara el segon responsable de Coordinació Territorial després del nomenament de Miquel Esquius com a comissari superior d’aquesta àrea, lloc que fins al cessament del major Josep Lluís Trapero ocupava l’ara cap del cos, Ferran López. Trapero va ser cessat pel ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido.

Rossell serà el segon de Coordinació Territorial i Figuera dirigirà la Sala Central de Comandament

Per la seua part, el comissari Joan Figuera, fins ara al capdavant de la Comissaria General de Recursos Operatius (antiavalots), passarà a encarregar-se de la Sala Central de Comandament, on rellevarà Rossell. Precisament Figuera va precedir Rossell com a cap dels Mossos d’Esquadra a les comarques del pla de Lleida, una regió policial que va dirigir entre el gener del 2010 i el gener del 2012. Els canvis es van comunicar oficialment ahir i no es descarta que n’hi hagi més durant les properes setmanes.

Aquesta reestructuració no afecta, de moment, l’estructura policial a les comarques de Lleida. El cap de la regió de Ponent és des de fa un any l’intendent Xavier Monclús. Per la seua part, la regió del Pirineu Occidental està dirigida des de fa anys per l’intendent Ramon Calsina.

tracking