SEGRE

SUCCESSOS DENÚNCIES

Detingut per intent d'agressió sexual a dos noies a la Zona Alta de Lleida

Les va abordar al carrer divendres a la matinada i va sortir fugint davant dels crits de les víctimes || El van arrestar hores després i va quedar en llibertat amb càrrecs

Els Mossos van fer l’arrest dissabte al matí.

Els Mossos van fer l’arrest dissabte al matí.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van detenir dissabte passat un home per un intent d’agressió sexual a l’abordar dos noies en una zona de lleure de la Zona Alta. Els fets van tenir lloc cap a les tres de la matinada de divendres quan dos joves estaven per la zona dels Vins. En un moment donat, les noies es van aturar al mig del carrer quan, de forma sorprenent, un home en va abordar una. Segons la declaració de les víctimes, feia estona que havien notat que l’home les seguia. Al ser abordades, les joves van començar a cridar, cosa que va espantar l’atacant i va fugir corrent del lloc. Les noies es van personar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra per interposar una denúncia i, gràcies a la descripció facilitada als agents, aquests van poder arrestar hores més tard el presumpte autor dels fets. Després de declarar en dependències policials, va quedar en llibertat amb càrrecs per un delicte d’agressió sexual en grau de temptativa.

Les denúncies per delictes sexuals han augmentat aquest últim any, una cosa que els cossos de seguretat no poden atribuir al fet que hi hagi més casos però sí que assenyalen que s’ha perdut la por a denunciar-los. Malgrat que els casos d’abusos i agressions sexuals a Ponent no són gaire elevats, aquestes situacions provoquen una alta alarma social. Per incrementar la seguretat, la conselleria d’Interior va plantejar fa uns mesos una sèrie de mesures per recopilar més informació sobre aquesta mena de delictes, que es concentren en zones de lleure i durant els festius. Com a prevenció, algunes localitats han optat per promoure a les festes majors els punts d’informació i de suport a les joves.

MÉS CASOS Interior destaca la pèrdua de la por a denunciar i aborda mesures per millorar la seguretat

Des de la conselleria, es va plantejar destinar més recursos per investigar les conductes reincidents i recopilar més informació respecte a la submissió química (ús de drogues, majoritàriament alcohol, o medicaments per anul·lar la voluntat de la víctima).

Augmenten les denúncies per delictes sexuals amb 87 en 9 mesos Les denúncies per delictes sexuals a Ponent s’han incrementat aquest any i en els nou primers mesos de l’any els Mossos d’Esquadra han registrat vuitanta-set casos a les comarques lleidatanes. Això significa un repunt de l’11% respecte als mateixos mesos de l’any passat. En aquest sentit, la policia catalana ha efectuat un total de seixanta-una detencions per denúncies d’assetjament i agressió sexual, així com per exhibicionisme o provocació sexual. La meitat dels casos coneguts pels Mossos es van produir durant els mesos d’estiu, amb trenta-vuit detinguts entre el juny i el setembre. Per lluitar contra la violència sexual, l’Institut Català de les Dones ha iniciat una campanya que centrarà la commemoració del Dia Internacional contra la Violència cap a la Dona, el 25 de novembre.

tracking