SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Fiscalia veu provat que una parella va causar 130 punxades en un camí

El matrimoni ho nega però els denunciants ratifiquen que els van veure col·locant claus i agulles || El Ministeri Públic demana imposar-los 10.800 euros de multa

Fotograma en el qual es veu el veí posant alguna cosa al camí. Ahir va negar que fossin claus.

Fotograma en el qual es veu el veí posant alguna cosa al camí. Ahir va negar que fossin claus.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat penal 2 de Lleida va acollir ahir el judici contra un matrimoni d’uns 70 anys acusat de col·locar en un camí claus i agulles hipodèrmiques (buides per dins) en reiterades ocasions que van causar fins a 130 punxades als vehicles dels seus veïns, dels quals són familiars, entre el gener del 2014 i l’octubre del 2015. La parella va negar l’acusació i va assegurar que els denunciants s’ho han inventat. En canvi, la Fiscalia va veure provat els fets i va demanar que fossin condemnats per un delicte continuat de danys al pagament d’una multa de 10.800 euros, a banda d’indemnitzar amb 3.800 euros més els denunciants, representats pel lletrat Enric Rubio, que demana que la multa s’elevi a 21.600 euros. La defensa va demanar l’absolució.

La vista oral va començar amb el visionament d’un vídeo que va fer el mateix denunciant, que serà clau per determinar si són culpables o no i en el qual s’observa un acusat col·locant alguna cosa al camí que finalitza a la propietat del primer. Va ser gravat el 30 de setembre del 2015. L’imputat va reconèixer que era la persona que apareixia a les imatges, però el que no posava eren claus “perquè sabia que m’estaven gravant i només vaig posar uns escuradents per demostrar que sabia això de la denúncia”. Per la seua part, el denunciant va assegurar que “vam començar a sospitar perquè no era normal haver patit tantes punxades al mateix lloc i sempre provocades per claus i agulles buides”. L’home va afegir que “solia ser quan els vehicles de la nostra empresa sortien a treballar i, per aquest camí, només passem ells i nosaltres”. A la seua dona, un dia se li van punxar dos rodes alhora quan abandonava la finca. “Vaig observar com els dos reien en la llunyania”, va assegurar. Durant el judici es van exhibir els claus i agulles que van causar les punxades. Els vehicles particulars dels treballadors dels denunciants també van patir rebentades, així com un amic de la família que hi acudia en moto. “Va ser posar la denúncia i acabar-se el problema”, van reconèixer tots aquests testimonis. En canvi, dos familiars dels acusats van assegurar que “no hem patit mai punxades i creiem (sobre ells) que són incapaços de fer una cosa així”.

tracking