SEGRE

TRIBUNALS VEREDICTE

Absolt el violador lleidatà que era jutjat per un crim a Girona

Considera provat que Antonio García Carbonell va estar al lloc dels fets, però no que participés en la pallissa mortal || Atribueix l’assassinat a l’altre acusat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Girona va absoldre ahir el lleidatà Antonio García Carbonell, que en el seu dia va complir condemna per diverses violacions, de clavar una pallissa mortal a una dona de 76 anys a Cabanes, a l’Alt Empordà, després que el jurat popular el declarés no culpable. S’enfrontava a una petició fiscal de 21 anys de presó i finalment ha quedat absolt per aquest crim. El jurat va considerar que aquest violador reincident va ser al lloc dels fets, el 27 de febrer del 2014, però que no hi ha proves que demostrin que va participar directament en el crim, pel qual assenyala l’altre acusat, Oriol Boyer, que veuen culpable d’assassinat amb traïdoria i acarnissament, a més d’un delicte de tinença il·lícita d’armes. El jurat va absoldre García Carbonell, a l’entendre que no va tenir participació en l’acte de l’assassinat basant-se en la declaració de dos testimonis. Un d’ells va dir que el violador reincident li va confessar que va anar amb l’altre acusat a cometre un robatori i que, un cop a Cabanes, es va quedar al cotxe mentre Boyer agredia la víctima. L’altre testimoni va confirmar que els dos acusats havien anat a veure’l el dia abans del crim per demanar-li informació per al robatori. Per això, el jurat considera que les úniques proves que hi ha contra García Carbonell són l’intent de robatori, pel qual no el condemnen perquè ni Fiscalia ni acusació particular ho han demanat. En aquest sentit, només consideren Boyer com a “únic culpable de l’agressió” a l’assenyalar que va abordar la dona i la va agredir “fins a deixar-la moribunda”. La víctima va morir dies després a l’hospital per les ferides.

Malgrat quedar absolt per aquest crim, García Carbonell seguirà en presó provisional, on es troba acusat de falsificació de moneda. El seu advocat en demanarà la posada en llibertat perquè considera que no hi ha risc de fuga. García Carbonell va ser el primer pres a quedar en llibertat arran de la suspensió de la doctrina Parot. Només va complir 18 dels 270 anys de condemna imposats per violacions comeses entre el 1991 i el 1995. Segons la Fiscalia, des que va sortir de la presó ha fet del robatori de cotxes el seu mode de vida.

tracking