SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

A la presó per llançar i clavar una navalla per l'esquena a un home

L’Audiència de Lleida eleva a dos anys i mig la pena a l’assenyalar que l’agressió podria haver sigut mortal || Imposa el pagament d’una indemnització de 9.600 €

Vista de l’entrada a l’Audiència Provincial, a l’edifici judicial del Canyeret.

Vista de l’entrada a l’Audiència Provincial, a l’edifici judicial del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a dos anys i mig de presó un home que va llançar una navalla a un altre per l’esquena, fets pels quals augmenta en sis mesos la pena imposada en primera instància pel Jutjat Penal a l’entendre que l’agressió podria haver sigut mortal. D’aquesta forma, admet el recurs de la víctima, que va sol·licitar una pena major als dos anys de presó, i rebutja el de l’acusat al dubtar de la seua versió dels fets.

L’Audiència dóna plena credibilitat al testimoni de la víctima, que va explicar que els fets van ocórrer l’agost del 2015 quan va ser sorprès per l’acusat a la seua casa amb la parella sentimental d’aquest. Tots dos van començar una discussió i l’agredit va intentar fugir, moment en el qual l’acusat li va llançar una navalla que va clavar a l’esquena de la víctima, causant-li lesions per les quals va haver de ser intervingut quirúrgicament.

En el judici, la dona va assenyalar que l’agressió es va produir perquè el denunciant l’estava atacant, arribant fins i tot a dir que va intentar violar-la. Davant de la falta de credibilitat, la jutge el va advertir de les contradiccions i va obrir diligències per un possible delicte de fals testimoni. En aquest sentit, l’Audiència recorda que la víctima va mantenir el seu relat en tot moment, explicant durant el seu trasllat en ambulància a l’Arnau que havia quedat amb una noia per mantenir relacions sexuals, però que els havia sorprès el seu nòvio, que finalment li va llançar la navalla a l’intenter fugir de l’habitatge. Segons la seua declaració, l’acusat li va exigir que pagués a la dona, però la víctima s’hi va negar al·legant que no havia fet res. En aquell moment, es va produir l’agressió que va acabar amb la víctima amb una navalla clavada a l’esquena. Per aquests fets, el Jutjat Penal va condemnar l’acusat a dos anys de presó per un delicte de lesions agreujades amb instrument perillós i li va imposar la pena mínima al no tenir antecedents. Tanmateix, l’Audiència assenyala que les conseqüències de l’agressió podrien haver sigut mortals i eleva a dos anys i sis mesos de presó la condemna. Així mateix, li imposa el pagament d’una indemnització de 9.600 euros per a la víctima per les seqüeles de les ferides. La sentència és ferma.

tracking