SEGRE

SANITAT TRIBUNALS

CCOO recorre als tribunals contra l'aliança estratègica de l'Arnau i el Santa Maria

Critica que vulnera el conveni dels treballadors, és poc concreta i deixa via lliure a la precarització de les condicions laborals || Altres sindicats i col·lectius sanitaris ho titllen de “concert encobert”

L’Arnau de Vilanova és l’hospital de referència de Lleida i està integrat a l’ICS.

L’Arnau de Vilanova és l’hospital de referència de Lleida i està integrat a l’ICS.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

CCOO ha presentat un recurs contenciós administratiu contra l’aliança estratègica entre l’Institut Català de la Salut (ICS) − que integra l’Arnau de Vilanova i la majoria dels ambulatoris de Ponent, entre altres equipaments − i Gestió de Serveis Sanitaris (GSS)

ens públic que aglutina els hospitals Santa Maria o el Comarcal Pallars de Tremp, entre d’altres.

El gabinet jurídic del sindicat argumenta que l’esmentat conveni, publicat al DOGC el dia 20 de setembre passat, vulnera el segon acord de la taula sectorial de personal de l’ICS i alhora “permet modificar condicions laborals”.

Un dels aspectes on es materialitza “aquesta vulneració”, per exemple, és en la supressió del complement de continuïtat assistencial, consistent en un suplement de 70 euros diaris que fins ara cobraven els treballadors de l’ICS que es desplaçaven a altres centres per atendre pacients, afirma.

“Han gestat l’aliança amb total opacitat i sense consultar-ho als representants dels treballadors”, denuncien des de CCOO, i assenyalen que el document final tampoc no va passar pel consell administratiu de l’ICS, màxim òrgan de direcció, abans de publicar-ho oficialment.

A Girona també hi ha en marxa un contenciós administratiu per una aliança estratègica sanitària similar.

Els principals sindicats temen que aquesta aliança estratègica, molt poc concreta, sigui un “consorci encobert” i que pugui induir en un futur en la subcontractació d’empreses privades per atendre les necessitats assistencials de salut. Per això, CCOO advoca perquè el personal del GSS sigui absorbit per l’ICS.

Durant les últimes setmanes, el Santa Maria i l’Arnau de Vilanova estan acabant de concretar la unificació dels serveis d’Urologia i Otorinolaringologia, així com el d’Oftalmologia, com si funcionessin com un únic hospital.

A l’espera del reforç del pla d’Urgències d’hivern

A l’espera que la conselleria de Salut presenti el pla d’Urgències d’hivern (PIUC), que l’any passat es va traduir en una dotació addicional de disset milions d’euros a tot Catalunya, els professionals sanitaris insten la direcció a ser més previsors per evitar “la saturació del servei d’Urgències de l’Arnau que es repeteix cada hivern”. I és que aquesta àrea ja ha registrat alguns dies d’alta afluència de pacients, la qual cosa va obligar a doblar tots els boxs disponibles (ubicar dos pacients en cadascun), segons expliquen fonts del personal.

tracking