L'ICG pateix tot i golejar

Trenca dos jornades sense guanyar a casa per situar-se quart de l’OK Lliga || Als llistats els va costar trencar la resistència asturiana, cosa que van fer en l’arrancada de la segona meitat amb dos faltes directes

Roberto di Benedetto celebra efusivament el gol marcat pel seu germà Bruno.

Roberto di Benedetto celebra efusivament el gol marcat pel seu germà Bruno.ÓSCAR MIRÓN

L’ICG Software Lleida va imposar la lògica i va derrotar l’Asturhockey per un contundent 6-2, un marcador que no reflecteix les dificultats que va tenir per superar el penúltim classificat a l’OK Lliga. I és que els asturians, acabats d’ascendir aquest any, van aguantar durant la primera meitat, si bé a la segona els d’Albert Folguera van començar a trencar el matx gràcies a dos faltes directes i retrobar-se així amb la victòria a l’Onze de Setembre, on no guanyaven des de l’estrena de lliga.

Malgrat no tenir la màgia ni el desbordament que aporta Darío Giménez, absent per lesió, l’ICG va sortir d’entrada disposat a sentenciar de bon començament. Precisament aquestes ànsies per marcar van tornar a ser el seu pitjor enemic, com ja ho van ser en l’últim partit a casa davant del Voltregà. Un tret de Creus que Cañellas va disparar al pal als tres minuts i una doble ocasió d’Andreu Tomàs i el mateix Creus poc després van fer pensar que el primer gol no tardaria a pujar al marcador. Va poder arribar als deu minuts, però Andreu Tomàs no va aconseguir transformar un penal que l’àrbitre va fer repetir perquè el porter, germà del llistat Candanedo, s’havia mogut. El segon tret el va repel·lir el pal. Sí que va encertar Creus dos minuts més tard i va fer pujar l’1-0 a l’aprofitar un rebuig del meta asturià. El matx semblava encarrilat, però tres llançaments al pal dels asturians van deixar constància que s’hauria de patir. I més després que Bernardo, en una acció no exempta de fortuna, va aconseguir l’empat quan faltaven quatre segons per al descans. Els fantasmes tornaven a sobrevolar l’Onze de Setembre. L’ICG se sentia superior però no ho materialitzava en el marcador. A la tornada dels vestidors tot va canviar. Als dos minuts, una altra jugada de contraatac la tornava a enviar Cañellas al pal i tres més tard l’exclusió de Javier González permetia a Candanedo batre de falta directa el seu germà i trencar de nou la igualada. El gol va deixar tocat l’Asturhockey, que poc després va cometre el mateix error i l’ICG va tornar a disposar d’una altra falta directa. Aquesta vegada va ser Creus el que no va perdonar i va posar el 3-1, que va aplanar el camí dels llistats, que a partir de llavors van jugar molt més còmodes.

Una gran jugada personal de Roberto di Benedetto, esquivant dos rivals en carrera, es va merèixer el premi del gol, que sí que va trobar el francès segons després al culminar una gran combinació entre Creus i el del planter Mataix (4-1). El matx ja estava vist per a sentència i l’ICG va voler recrear-se i va anotar dos gols més. El primer va portar la firma d’Andreu Tomàs, al recollir el rebuig d’una falta directa que ell mateix havia fallat, i el segon de Bruno di Benedetto, després de culminar un contraatac. Amb 6-1, Folguera va fer debutar a l’OK Lliga el júnior Raúl Fernández i el gallec va tenir l’última ocasió per fer pujar el setè, després que els asturians anotessin el seu segon gol.