SEGRE

HABITATGE CERTÀMENS

Més de 500 potencials compradors al saló immobiliari, que preveu tancar vendes

Els API constaten “molta predisposició” per part dels visitants || Asseguren que si no fos pel fre de l’últim mes per la situació política aquest seria el millor any en vendes dels últims deu

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El saló immobiliari Ciutat de Lleida, que es va celebrar a la Llotja des de divendres i fins ahir, va rebre més de cinc-cents visitants interessats a comprar algun dels prop de 1.500 habitatges que van oferir, dels quals uns 180 són de nova promoció. Josep Maria Esteve, president del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (API), entitat que organitza el certamen, va destacar que van assistir-hi persones “realment interessades” a comprar, i algunes també a llogar, i va assegurar que s’han fet contactes, reserves i visites a pisos que amb tota seguretat s’acabaran concretant en vendes. “Vénen amb molta predisposició i la butxaca calenta”, va apuntar, i va detallar que, actualment, el perfil principal de compradors són parelles que busquen el seu primer habitatge, famílies a les quals ja els ha quedat petit el lloc on vivien al tenir fills i en volen un de més mida o inversors que busquen una propietat per posar-la després de lloguer i obtenir una rendibilitat.

Així mateix, alguns dels catorze expositors del saló van afirmar que també han atès propietaris que disposen d’algun pis buit des de fa temps i ara volen posar-lo de lloguer, però “amb garanties”. En aquest sentit, el director del saló immobiliari, Ernest López Morató, va subratllar la importància de comptar amb professionals a l’hora de llogar un pis, ja que ofereixen assegurances als propietaris que cobreixen impagaments, desperfectes i altres incidències.

En el certamen es van poder trobar habitatges de segona mà a partir de 30.000 o 40.000 euros i d’obra nova d’entre 170.000 i 200.000, va assenyalar Esteve.

El president dels API va remarcar la tendència a l’alça d’aquest any en les vendes de pisos a la província de Lleida i va indicar que, si no fos ser pel fre d’operacions que van registrar el mes passat per la situació política a Catalunya, “hauria sigut el millor dels últims deu anys”. De tota manera, confia que serà un bon exercici.

“El pis ens va quedar petit i en busquem un de més gran” “Vam comprar un pis fa dotze anys, però amb els nens ens va quedar petit. El vam vendre i ara estem de lloguer, però volem comprar-ne un de més gran.” Aquest és el testimoni d’una família amb dos fills petits que va visitar ahir el saló immobiliari a la recerca d’un habitatge que s’ajusti a les seues necessitats, un dels prototips de visitants del certamen. Van reconèixer haver comprat “car i venut barat”, per haver adquirit el pis quan els preus eren elevats, situació habitual a causa de la crisi immobiliària dels darrers anys.

Visitants interessats en habitatges ofertats al saló immobiliari, que s’ha celebrat a la Llotja des de divendres fins ahir.

Visitants interessats en habitatges ofertats al saló immobiliari, que s’ha celebrat a la Llotja des de divendres fins ahir.ÒSCAR MIRÓN

tracking