SEGRE

EDUCACIÓ SOLIDARITAT

Alumnes del Montsuar seran cooperants a Gàmbia

Reben formació d’Alpicat Solidari i la Coordinadora d’ONG || Sis estudiants viatjaran aquest febrer al país africà

Kokouvi Teté, tècnic en cooperació i drets humans, va fer una conferència als alumnes.

Kokouvi Teté, tècnic en cooperació i drets humans, va fer una conferència als alumnes.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els alumnes de quart d’ESO de l’institut Manuel de Montsuar reben formació en cooperació internacional i relacions Nord-Sud, i sis estudiants viatjaran a Gàmbia per viure l’experiència en primera persona. Aquesta iniciativa s’emmarca en el projecte Educació per al Desenvolupament, que porten a terme conjuntament l’institut i Alpicat Solidari, en col·laboració amb la Coordinadora d’ONG de Lleida. En una primera fase, els estudiants reben formació i treballaran en el desenvolupament d’un projecte propi. En horari lectiu, voluntaris i cooperants d’Alpicat Solidari expliquen la seua experiència, tècnics de la Coordinadora els formaran i gambians establerts a Lleida exposaran el punt de vista dels receptors de la cooperació.

Entre els dies 10 i el 17 de febrer del 2018, sis estudiants viatjaran a la localitat gambiana de Baixa Kunda, on Alpicat Solidari treballa des de fa deu anys i on podran viure “les desigualtats que encara existeixen entre el Nord i el Sud”, visitar un centre mèdic i una cooperativa de dones i conviure amb alumnes de l’escola que l’ONG cogestiona.

L’última fase del projecte serà la creació de material didàctic a partir d’aquesta experiència per poder compartir-lo amb la comunitat educativa.

tracking