SEGRE

consum

Els comerciants noten una baixada de les vendes però esperen recuperar-se amb el Nadal

Un estudi encarregat per Pimec mostra que el 64% dels enquestats van notar una baixada de vendes al seu establiment

Els comerciants noten una baixada de les vendes però esperen recuperar-se amb la campanya de Nadal

Els comerciants noten una baixada de les vendes però esperen recuperar-se amb la campanya de NadalÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 64% dels comerciants lleidatans van notar un descens en les vendes durant el mes d’octubre i un 71% d’ells espera que la campanya nadalenca suposi una millora. Aquestes són les principals dades d’una enquesta que va encarregar PimeComerç a 423 comerciants per conèixer la situació del petit comerç lleidatà durant el mes d’octubre.

El president de Pimec Lleida, Manel Llaràs, va destacar que la demarcació de Lleida és la que més ha notat el descens del consum, fet que associa a la proximitat del territori amb Aragó i que molts dels clients aragonesos van preferir no vindre a comprar Catalunya per la situació política que es va viure el mes d’octubre. L’enquesta també reflecteix que el 64,62% dels comerciants lleidatans consideren que la baixada de les vendes és per la situació política de Catalunya. Malgrat això, creuen que la campanya nadalenca serà millor que la de l’any anterior, idea que comparteix amb el 70% dels enquestats.

Els comerciants també creuen que la situació actual de Catalunya pot afectar el comerç. Un 27,5% consideren que molt, un 33,75% que bastant i un 30% creuen que el context polític no influirà en el seu negoci. Els sectors que més han patit el descens de vendes aquest mes d'octubre han estat els del tèxtil (amb un descens de vendes del 28,84%), el de l’alimentació (14,89%) i el sector serveis (17,97%).

tracking