SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Lliures dos acusats d'una violació en grup a Lleida després de mig any a la presó

El jutge ho decideix després de concloure el fiscal que no hi ha risc de fuga || Són dos joves investigats al costat d’un menor per l’agressió a una dona discapacitada

Jutjats de Lleida.

Jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida va decretar aquest dilluns la posada en llibertat amb càrrecs per a dos joves, de 18 i 25 anys, que van ser empresonats preventivament a finals del mes de maig passat, acusats de la violació en grup d’una jove de 27 anys que pateix una discapacitat. En la suposada agressió sexual, que s’hauria produït a l’interior d’un habitatge, també va participar un altre jove que és menor d’edat, motiu pel qual la seua causa la porta el jutjat de Menors.

El jutge va decretar la posada en llibertat amb càrrecs, com sol·licitaven els lletrats dels investigats, al concloure el fiscal que “han desaparegut els indicis que van aconsellar l’adopció de la mesura cautelar [presó]”, com poden ser el risc de fuga, de reincidència o de destrucció de proves.

Tanmateix, els dos homes, a qui ahir el jutge també va notificar l’ordre de processament, segueixen acusats d’un delicte d’agressió sexual i hauran de comparèixer davant del jutjat els dies 1 i 15 de cada mes, les vegades que siguin requerits pel jutge i tampoc podran sortir d’Espanya.

Versions contradictòries

El jutge va tornar a prendre ahir declaració als dos joves, que van reiterar que les relacions sexuals van ser consentides i que en cap moment van forçar la suposada víctima, de 27 anys i que pateix una discapacitat. Els fets es van produir el passat 22 de maig, quan la dona es va dirigir al costat dels tres investigats a l’habitatge d’un d’ells després de conèixer-se en un bar de l’avinguda Alcalde Porqueres. Va ser allà on es van produir els fets, però les versions dels investigats i la dona són totalment contradictòries. Els tres homes sempre han mantingut que van tenir sexe en grup amb el consentiment de la jove. Ella, en canvi, assegura que va ser forçada. Els pèrits de la Generalitat que la van atendre han determinat que el relat de la dona és creïble i que “no disposa d’eines personals necessàries per mostrar obertament la seua negativa”. Els tres homes van ser detinguts i els dos adults, empresonats després que es presentés denúncia de la violació.

tracking