SEGRE

ECONOMIA PRESSUPOST

Morera, Ferran i Parc de les Arts, principals inversions per al 2018

La Paeria preveu aprovar avui un pressupost municipal de 164,7 milions per al 2018 || Confia a ingressar-ne 6,9 amb la venda de solars per finançar obres

L’edifici de l’antiga Audiència, ubicat a la rambla Ferran.

L’edifici de l’antiga Audiència, ubicat a la rambla Ferran.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple de la Paeria aprovarà avui, previsiblement amb els vots de PSC, Cs i PP, el pressupost municipal per al 2018, que ascendeix a 164,7 milions i preveu destinar-ne 13,2 a inversions. Les més destacades són els 2,3 milions reservats per a la remodelació de l’edifici de l’antiga Audiència com a seu del Museu Morera, així com els 1,6 del pla de barris de Noguerola, centrats en la reforma de la rambla Ferran i l’entorn.

Així mateix, el projecte del Parc de les Arts al gran solar del carrer Alcalde Pujol que ara s’utilitza com a aparcament té consignats 700.000 euros. Aquest parc estava previst ja per a aquest any i l’ajuntament comptava finançar-lo amb la concessió d’una part del terreny, però va quedar frenat per l’oposició veïnal. Arran de les protestes, l’ajuntament finalment va canviar el model, de manera que el terreny serà 100% públic i destinarà un solar en un altre lloc per a la concessió.

El pressupost d’inversions inclou també 600.000 euros per a la remodelació de l’antiga caserna d’Artilleria de Gardeny, 150.000 per a la recuperació del parc de les Basses, la mateixa quantitat per a camins de l’Horta i 500.000 per a actuacions en vies públiques, a més de reservar un milió per a projectes que decideixin els veïns en el marc dels pressupostos participatius.

Per poder finançar les inversions, la Paeria preveu ingressar 6,9 milions amb la venda de solars; 1,2 milions procedents de fons Feder; uns 1,2 milions més d’aportacions de la Generalitat; 458.315 de la Diputació, i 2,1 milions de transferències de capital.

tracking