SEGRE

El ple de la Paeria refusa mocions "per la llibertat dels presos polítics" i "pel diàleg i la justícia"

La primera, impulsada per PDeCAT, ERC, Crida i Comú, mentre que la segona ha estat presentada per l'equip de govern

Una vista de ple de la Paeria d'aquest divendres, 27 de novembre.

Una vista de ple de la Paeria d'aquest divendres, 27 de novembre.Magdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de la Paeria, que ha durat 9 hores, ha refusat aquest divendres la moció "per la llibertat dels 'presos polítics'" presentada per PDeCAT, ERC, Crida i Comú de Lleida, i també la moció "pel diàleg i la justícia' impulsada per l'equip de govern (PSC). Aquesta segona moció tenia un primer punt que defensava que "la relació de Catalunya amb la resta d'Espanya s'ha de basar en el diàleg i la cooperació al servei de la ciutadania". En un altre punt, la moció dels socialistes demanava, "amb tot el respecte a l'administració de justícia i a la independència del Poder Judicial", que s'apliqui una solució que permeti la sortida de la presó de l'exvicepresident i de set exconsellers de la Generalitat, així com dels 'Jordis', els presidents de l'ANC i Òmnium.

El ple sí que ha tirat endavant la moció en suport a l'escola catalana. PSC, PDeCAT, ERC, Crida i Comú han votat a favor, mentre que Ciutadans i PP han donat el seu 'no'.

Per últim, el ple ha donat llum verda a una moció en defensa de la unitat de l'art del Museu de Lleida. No obstant, ha estat tombat, amb els vots de PSC, Ciutadans i PP, un punt de la mateixa moció que sol·licitava el rebuig de la Paeria "a la utilització de l'article 155 per reclamar el lliurament de les obres".

tracking