SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Demanen un any de presó per al jove que va deixar un tractor a un nen a la Batalla de Flors

La Fiscalia l’acusa d’un delicte de conducció temerària i sol·licita que se li retiri el carnet tres anys

Moment en el qual un urbà identifica l’acusat i, al darrere, el nen que va portar el vehicle.

Moment en el qual un urbà identifica l’acusat i, al darrere, el nen que va portar el vehicle.LLEONARD DELSHAMS

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jove de 21 anys que va permetre que el seu cosí de 10 conduís un tractor en plena rambla Ferran, durant la Batalla de Flors de la festa major de Lleida del mes de maig passat, serà jutjat penalment i s’enfrontarà a una condemna d’un any de presó i a tres de retirada del carnet de conduir, acusat d’un delicte de conducció temerària. Així ho ha considerat la Fiscalia de Lleida, que ha determinat que “l’acusat va posar en risc la integritat de les persones assistents, que eren nombroses i entre les quals hi havia molts menors d’edat que jugaven i agafaven confeti a la calçada molt a prop dels tractors”.

El Ministeri Públic conclou que l’acusat “va permetre conduir el tractor al seu cosí, de 10 anys, mentre havia baixat de la cabina i es trobava a la calçada”. El tractor transportava un remolc amb unes deu persones que llançaven confeti al públic en una desfilada formada per setze carrosses, en un circuit tancat al trànsit.

Fiscalia l’acusa d’un delicte de conducció temerària en condició d’“inductor/cooperador necessari”, ja que, tal com estableix l’article 28 del Codi Penal, són autors “els que indueixen directament un altre o d’altres a executar-ho” o “els que cooperen en l’execució amb un acte sense el qual no s’hauria efectuat”. Pel que fa al delicte de conducció temerària (art. 380.1 del Codi Penal), es castiga “amb les penes de presó de sis mesos a dos anys i privació del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotors per un temps superior a un i fins a sis anys”.

El succés va tenir lloc cap a les 18.30 hores de l’11 de maig, quan agents de la Guàrdia Urbana que vetllaven per la seguretat del tradicional esdeveniment festiu van detectar que el nen anava sol a la cabina del tractor, de grans dimensions, per la qual cosa tenia l’únic control del vehicle, mentre el seu familiar, de 21 anys, l’acompanyava caminant per la calçada. Els policies van donar l’alto al vehicle a l’adonar-se que el conduïa un nen i van identificar l’amo del vehicle, l’ara acusat, que va acabar declarant en dependències policials aquella mateixa nit. La Policia Local va obrir diligències i les va remetre al jutjat. També es va enviar l’atestat a la Fiscalia de Menors, encara que el nen no pot ser imputat al tenir menys de 14 anys. En el judici, encara sense data, també declararan els agents de la Urbana.

tracking