SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Prohibeixen a un menor atansar-se a la mare a l'amenaçar-la de mort

Va recriminar a la seua progenitora que hagués arribat tard a casa || Condemnat per segon cop, no podrà estar-hi a menys de 200 metres i quedarà en llibertat vigilada

Imatge d’arxiu de l’edifici del Canyeret de Lleida, que allotja els jutjats.

Imatge d’arxiu de l’edifici del Canyeret de Lleida, que allotja els jutjats.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un menor d’edat a no atansar-se a la seua mare a menys de 200 metres durant un any i tres mesos a l’insultar-la i amenaçar-la de mort després de recriminar-li que hagués arribat tard a casa. El tribunal lleidatà confirma així la sentència emesa pel jutjat de Menors 1 de Lleida, que també li va imposar un any i tres mesos de llibertat vigilada com a autor d’un delicte d’amenaces amb l’agreujant de parentiu. L’Audiència considera provat, partint del testimoni de la víctima, que el 24 de novembre del 2016 la dona va arribar al seu domicili poc després de les dos del migdia i es va trobar el fill a la porta. Allà, aquest va començar a recriminar-li que hagués arribat tard perquè tenia gana i no podia accedir a l’habitatge. Segons la sentència, la va insultar i la va amenaçar de matar-la. “Et mataré, ja veuràs tu, te n’assabentaràs”, li va dir el menor a la seua mare.

Va ser llavors quan aquesta, “sentint veritable temor del que el seu fill pogués fer-li”, va fugir al seu lloc de treball, però el fill la va seguir fins allà i li va trencar el telèfon mòbil. Després d’això, la dona va anar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra per interposar la denúncia i demanar protecció, ja que, segons la sentència, “el menor mostra un comportament violent cap a ella”. De fet, ja l’havia denunciat en ocasions anteriors per fets similars i havia estat condemnat un any abans a un any i quatre mesos de llibertat vigilada i a la prohibició de no atansar-se a la mare durant cinc mesos.

La dona, que l’ha denunciat en diverses ocasions, va fugir espantada i el menor li va trencar el mòbil

El fill va recórrer la sentència del jutjat de Menors, però l’Audiència de Lleida la va desestimar al considerar que les proves practicades al jove mostren un risc alt que pugui tornar a cometre actes violents. No obstant, autoritza sessions de teràpia familiar sota supervisió. Aquests seran els únics moments en què se suspèn l’allunyament.

Gairebé 400 menors, investigats el 2016 per jutjats lleidatans

Els jutjats lleidatans van instruir l’any passat 387 causes per delictes o faltes comesos per menors d’edat, una xifra lleugerament inferior a la registrada un any abans, segons la Memòria de Fiscalia. Per tipus de delicte, els més habituals són el robatori amb violència i intimidació, amb 37 causes; el robatori amb força, amb 27 imputats, i el furt, amb 22. A més, 21 menors van ser investigats per lesions, dos per agressió sexual i tres per abusos. Quant a la seguretat viària, una dotzena van ser imputades per conduir sense carnet i uns altres tres, per conducció temerària. A més, 13 van ser investigats per delictes de violència domèstica o de gènere. D’altra banda, 126 menors van ser condemnats el 2016, dels quals gairebé quatre de cada deu havien comès més d’un delicte. Entre les mesures imposades, les més freqüents són les de la llibertat vigilada i els treballs comunitaris.

tracking