SEGRE

COMERÇ CAMPANYA DE NADAL

El Black Friday dispara vendes el primer cap de setmana de campanya

Els comerciants es mostren satisfets amb les xifres de divendres i dissabte || Ahir, primer diumenge de la marató prèvia a Nadal, era més de passeig que de compres

El carrer Major ahir a la tarda, pres per passejants i comerciants.

El carrer Major ahir a la tarda, pres per passejants i comerciants.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El primer diumenge d’obertura comercial de la campanya nadalenca es va saldar amb més passejants que compradors als carrers de Lleida. La majoria d’establiments de l’Eix Comercial i la Zona Alta van notar una baixada de l’activitat respecte a divendres i dissabte, que van qualificar com a dies “molt bons, molt positius i amb molta activitat comercial”.

Segons dades del gremi de Botiguers de Catalunya, el Black Friday va disparar entre un 8 i un 10% les vendes respecte a l’any passat a Catalunya. El president dels comerciants de l’Eix, Llorenç González, no va avançar dades a nivell local però va donar un balanç “molt bo” del primer cap de setmana d’aquesta “marató” comercial que va començar amb el Black Friday i durarà fins a la nit de Nadal amb només un dia (el 3 de desembre) com a festiu per a les botigues i establiments. “Divendres i dissabte va estar molt bé. Ahir es va notar una davallada, hi havia gent al carrer, però eren més passejants que compradors. Amb tot, el balanç del cap de setmana és molt positiu”, va dir González. Per la seua part, el president dels comerciants de la Zona Alta, Josep Bellera, va destacar que prop del 70% de les botigues del barri van obrir les portes. “Era un cap de setmana potenciat per comprar i s’ha notat que hi havia ganes per part dels consumidors. En línies generals, ha anat molt bé per a tots els que han fet Black Friday com els que simplement han obert el cap de setmana”, va dir Bellera.

Ahir també era dia d’obertura a Mollerussa, on només algunes botigues van obrir les portes, i a Balaguer.

tracking