SEGRE

PAERIA URBANISME

El Tribunal de Contractes anul·la el concurs municipal més gran a Lleida

El manteniment de la jardineria durant 4 anys || Obliga a canviar una de les bases arran del recurs d’una patronal

La poda és un dels serveis inclosos en el concurs.

La poda és un dels serveis inclosos en el concurs.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha estimat el recurs especial en matèria de contractació presentat per la patronal Associació Espanyola d’Empreses de Parcs i Jardins (Aseja) contra el plec de condicions del concurs de manteniment de la jardineria urbana de Lleida, licitat per un import d’11,6 milions per a quatre anys. El tribunal anul·la tant el criteri de valoració 1.3 de la clàusula 1.12 del plec, que diu “utilització de criteris ambientals, fins a 2 punts”, com la mateixa licitació, que era la de més pressupost que la Paeria tenia previst contractar durant aquest exercici.

Aseja va impugnar aquest criteri perquè considerava que vulnerava els principis d’igualtat i de lliure concurrència. Va argumentar que disposar d’uns certificats de sistema de gestió ambiental “només poden determinar l’admissió o exclusió de l’empresa en la licitació, però no constituir un criteri avaluable en la seua proposició”. El tribunal aporta jurisprudència en aquest sentit i conclou que l’òrgan de contractació (que en aquest cas és la Paeria) pot exigir aquests certificats ambientals “com a criteri de solvència tècnica o d’admissió a la licitació”, però “no com a criteri de valoració de les ofertes o criteri d’adjudicació”. Per aquest motiu, dicta l’anul·lació d’aquest criteri i de la licitació, perquè el plec s’adeqüi “a les exigències legals”. La Paeria ja va suspendre fa uns mesos provisionalment el concurs per ordre del mateix tribunal a l’espera que resolgués el recurs.

Fonts municipals van informar ahir que l’ajuntament adaptarà ara el plec de condicions amb l’objectiu de complir aquesta resolució i tornarà a obrir un nou termini per a la presentació d’ofertes. Va precisar que es tracta d’un assumpte de caràcter tècnic sobre el criteri de valoració i va afegir que “és habitual i normal” que la patronal d’un sector recorri “detalls tècnics” de les bases d’un concurs públic del seu àmbit.

tracking