SEGRE

La nota d'una segona llengua estrangera podrà comptar per a l'accés a la universitat

Estudiants durant les proves de la Selectivitat.

La nota d'una segona llengua estrangera podrà comptar per a l'accés a la UniversitatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Universitats podran tenir en compte la qualificació d’una segona llengua estrangera a elecció de l’estudiant, diferent de l’examinada en la part obligatòria de l’Avaluació de Batxillerat per a l’accés a la Universitat (EBAU) o antiga Selectivitat, per millorar la nota d’admissió. Així es recull en el projecte d’ordre pel qual es determinen les característiques, el disseny i el contingut de l’EBAU, les dates màximes de realització i de resolució dels procediments de revisió de les qualificacions obtingudes en el curs 2017-2018.

El Ministeri d’Educació ha penjat en la seua pàgina web aquest projecte a fi que la comunitat educativa pugui presentar aportacions abans de l’11 de desembre.

L’esmentat apartat sobre una segona llengua estrangera és una novetat respecte a la convocatòria del passat curs. Tanmateix, en general aquest projecte d’ordre és similar a l’ordre del curs 2016-17 i l’EBAU continua sent exclusivament obligatòria per als alumnes que vulguin accedir a la Universitat i no és obligatòria, com assenyalava en el seu dia la Lomce, per obtenir el títol de Batxillerat.

El document assenyala que aquest curs les proves han de finalitzar abans del 15 de juny de 2018 i la prova extraordinària abans del 13 de juliol de 2018. Les proves versaran sobre les matèries generals del bloc d’assignatures troncals de segon curs de Batxillerat de la modalitat triada per a la prova i, en el seu cas, de la matèria Llengua Cooficial i Literatura.

Els estudiants que vulguin millorar la seua nota d’admissió podran examinar-se d' almenys dos matèries d’opció del bloc d’assignatures troncals de segon curs.

A més, les universitats podran tenir en compte en els seus procediments d’admissió, a més de la qualificació obtinguda en cada una de les matèries d’opció del bloc d’assignatures troncals elegides per l’estudiant, la d’alguna o algunes de les matèries generals pertanyents al bloc d’assignatures troncals segons modalitat i itinerari. "Així mateix, les Universitats podran tenir en compte la qualificació d’una segona llengua estrangera a elecció de l’estudiant, diferent de l’examinada en la part obligatòria, per tal de millorar la nota d’admissió".

A l’EBAU del curs passat només s’especificava que els alumnes que van voler millorar la seua nota d’admissió podrien examinar-se d'almenys dos matèries d’opció del bloc de les assignatures troncals de segon curs. D’altra banda, el projecte d’ordre per a aquest curs estableix que es realitzarà una prova per cada una de les matèries objecte d’avaluació, cada prova -amb una durada de 90 minuts- constarà d’un nombre mínim de 2 i un nombre màxim de 15 preguntes; hi podrà haver preguntes de test. Les Administracions podran realitzar així mateix qüestionaris de context que "seran en tot cas anònims".

L’EBAU tindrà una durada d’un màxim de quatre dies i de cinc dies en aquelles Administracions amb llengua cooficial.

La qualificació per a l’accés a la Universitat es calcularà ponderant un 40% la qualificació de la prova i un 60% la qualificació final de l’etapa. S’entendrà que es reuneixen els requisits d’accés a la Universitat quan el resultat sigui igual o superior a cinc punts.

tracking