SEGRE

EDUCACIÓ PLANTILLA

Convocades les 2.000 places de docents per reduir els interins a Primària i Secundària

Anunci del ministeri, en lloc de la Generalitat, per l’article 155 || Les últimes oposicions per a aquestes etapes van ser el 2011 i ara hi ha uns 1.500 interins i 8.000 inscrits a la borsa a Lleida

Aspirants fent un examen de les últimes oposicions docents que es van convocar, el 2011.

Aspirants fent un examen de les últimes oposicions docents que es van convocar, el 2011.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Educació va anunciar ahir que el departament d’Ensenyament de Catalunya ha convocat oposicions per a 2.000 places de docents d’educació infantil, Primària i Secundària, amb l’objectiu de reduir l’índex d’interins. Les últimes oposicions per a Primària i Secundària es remunten al 2011 i els sindicats calculen que a Ponent hi ha actualment uns 1.500 interins fent classe i uns 8.000 inscrits a la borsa.

Abans de l’aplicació de l’article 155, la Generalitat ja havia anunciat aquesta convocatòria i ahir el secretari d’Estat d’Educació, Universitats i Formació Professional, Marcial Marín, va destacar que com a “gest de reconeixement, tranquil·litat i garantia” s’han convocat aquestes oposicions a Catalunya, que també seran una realitat en altres comunitats.

Els aspirants hauran de passar proves pràctiques i teòriques i, els que les superin, acreditar mèrits

En concret, es tracta de 1.602 places per a educació secundària repartides en 223 de matemàtiques, 201 d’anglès, 171 de castellà, 163 de geografia i història, 136 de català, 121 de biologia i geologia, 111 de física i química i 107 d’orientació educativa.A més, per a Infantil i Primària oferirà 373 places, de les quals 205 d’anglès, 110 de música i 58 d’audició i llenguatge. També n’hi haurà 14 per a Escoles Oficials d’Idiomes i 11 per a centres d’Arts Plàstiques i Disseny.

Les sol·licituds es poden presentar de l’1 al 20 de desembre, la llista provisional d’admesos i exclosos es publicarà al gener i la definitiva, al març. Les proves s’iniciaran el mes d’abril, malgrat que sindicats les preferien programar el juny per no interferir en el funcionament del curs. Aquestes places formen part de les 7.000 destinades a cobrir llocs de funcionari a la Generalitat anunciades l’any passat. El curs passat ja se’n van convocar 300 per a Formació Professional.

L’oposició consta de dos proves eliminatòries. La primera té com a objectiu demostrar els coneixements específics de l’especialitat a què s’opta i, al seu torn, està dividida en una prova pràctica (hi compta el 70 per cent) i una teòrica (un 30%), en la qual els aspirants hauran de desenvolupar un tema per escrit d’entre els proposats pel tribunal. La priorització de la pràctica va comptar amb l’aval majoritari de la taula sectorial.

La segona prova de l’oposició té com a finalitat comprovar l’aptitud pedagògica de l’aspirant i el seu domini de les tècniques necessàries per a l’exercici docent.

Consisteix en la presentació d’un programa didàctic i en la preparació i exposició oral d’una unitat didàctica, que seran valorades conjuntament. Els opositors que superin les proves de l’oposició hauran d’acreditar els mèrits previstos en la convocatòria, que s’al·legaran en una sessió pública.

places per especialitats

Cos de mestres

Cos de professors de secundària

Cos de professors d'escoles oficials d'idiomes

Cos de professors d'arts plàstiques i disseny

tracking