SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

L'Audiència torna a denegar l'excarceració del pare de la Nadia

Considera que existeix risc de fuga i que el judici per estafa és imminent || Juntament amb la seua dona, van recaptar més d’1,1 milions utilitzant la malaltia de la filla

Imatge d’arxiu de Margarita Garau i Fernando Blanco amb la seua filla.

Imatge d’arxiu de Margarita Garau i Fernando Blanco amb la seua filla.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha tornat a rebutjar l’excarceració de Fernando Blanco, en presó provisional al Centre Penitenciari de Ponent per estafa agreujada per presumptament utilitzar la malaltia de la seua filla Nadia per recaptar diners, ja que va arribar a obtenir més d’un milió d’euros. El tribunal provincial manté la decisió del jutjat d’Instrucció 1 de la Seu d’Urgell, que dirigeix la investigació contra els pares de la menor per un delicte d’estafa, al considerar que hi continua havent risc de fuga per part de Blanco i que és imminent la celebració del judici.

El jutjat de la Seu va dictar una interlocutòria el passat 18 d’octubre en la qual es denegava la posada en llibertat de Blanco, que va presentar un recurs contra aquesta decisió davant de l’Audiència de Lleida al qual també es va adherir la seua dona, Margarita Garau, també imputada per estafa però que es troba en llibertat amb càrrecs. D’aquesta forma, el tribunal considera que res no ha canviat quant a la situació personal de Blanco a l’entendre que ja s’ha acreditat que existeix risc de fuga. Sobre això, assenyala que d’una intervenció telefònica a l’inici de la investigació es va desprendre la intenció de l’acusat d’intentar “evitar l’acció de la justícia i fugir amb la seua família”. També considera que té els mitjans econòmics per a aquesta fugida ateses les elevades quantitats de diners percebudes en l’estafa.

Segons la interlocutòria del jutge de la Seu, dels 1,1 milions recaptats només en van gastar 4.000 en la nena

Així mateix, l’Audiència assenyala que la instrucció del cas està molt avançada; de fet, el jutge de la Seu d’Urgell ja ha obert el procediment per fixar el judici oral per aquesta causa, en la qual els pares de la Nadia podrien ser condemnats a fins a vuit anys de presó. En la interlocutòria feta pública fa dos setmanes, el magistrat assenyalava que la investigació policial va determinar que els imputats havien recaptat 1,1 milions d’euros utilitzant la malaltia de la filla. D’aquesta quantitat, haurien gastat 792.417,16 euros en benefici propi i només 4.000 euros en despeses mèdiques de la nena. La parella disposava dels fons recaptats, segons el jutge, per a despeses personals com el lloguer, la compra i despeses d’hotel o en restaurants. L’estafa és l’únic delicte pel qual estan imputats fins ara després que l’Audiència arxivés la causa per pornografia i exhibicionisme.

tracking