SEGRE

BARRIS URBANISME

Confusió veïnal pel pla per refer els blocs Ramiro Ledesma

Demanen saber on viuran durant la demolició i reconstrucció dels pisos || Larrosa diu que “ningú es quedarà al carrer” i que encara estan en fase de diagnòstic

Els veïns van abarrotar la sala del centre cívic municipal de la Mariola.

Els veïns van abarrotar la sala del centre cívic municipal de la Mariola.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Uns 200 veïns dels blocs Mariola (abans Ramiro Ledesma) van abarrotar ahir una sala del centre cívic del barri per tenir informació directa, per primera vegada, sobre el pla urbanístic denominat Mariola 20.000 que la Paeria ja va anunciar públicament i que aposta per enderrocar aquests edificis en un termini de 8 o 10 anys i construir nous habitatges, a banda de crear parcs i comerços a la zona. Volien aclarir qüestions com, per exemple, si els compraran el pis en el qual viuen ara, on aniran quan els demoleixin i mentre es construeixen els nous i si hauran de pagar per la nova llar.

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va dir que de moment no pot respondre aquestes preguntes perquè encara estan en la fase de diagnòstic dels pisos, per aclarir-ne la titularitat, i el cens de residents, per després “avançar entre tots en el model de barri que volem que es generi”.

Va assenyalar que van organitzar aquesta “primera reunió per tranquil·litzar la gent, perquè creuen que començarem demà i això no és així”, i va assegurar que “ningú es quedarà al carrer, ni els propietaris ni els inquilins”. Va explicar que “dels 254 pisos estudiats en una primera fase (en total n’hi ha 468), el 34% estan buits” i va apuntar que “si poguéssim incorporar-los al parc municipal d’habitatge, seria una manera d’avançar”. De fet, veu imprescindible arribar a acords amb els veïns per poder tirar endavant el projecte.

Larrosa va indicar que engegaran una oficina de gestió del pla, formada per personal de serveis a les persones, urbanisme i serveis jurídics, per atendre tots els veïns que tinguin consultes.

Així mateix, va anunciar que a partir del gener iniciaran un procés de participació i tallers de treball per obtenir propostes sobre com ha de ser els nous habitatges, equipaments comunitaris i espais verds. Per exemple, “una possibilitat és incorporar un espai de culte en la remodelació dels blocs”. Va incidir que “l’equació econòmica s’analitzarà cas per cas” i va subratllar que “fa falta un consens generalitzat dels veïns, que han de decidir com volen que sigui el barri”. “S’avançarà per fases quan tinguem tancat l’equilibri des del punt de vista urbanístic, econòmic i jurídic”, va remarcar.

tracking