SEGRE

EDUCACIÓ REIVINDICACIONS

USTEC exigeix més inversió en educació i nega que els docents adoctrinin

El sindicat celebra a Lleida el seu congrés

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El portaveu del sindicat USTEC-STEs, Jaume Añé, va reclamar ahir una inversió del 6% del PIB en educació, posar fi a la segregació escolar i apostar per la “renovació pedagògica” en lloc de la “moda de la innovació”. També va denunciar que les proves eliminatòries de les oposicions per a les 2.000 places de docent convocades dimarts en realitat perjudiquen els interins, perquè no tenen avantatge malgrat fer anys que treballen. Així mateix, va negar una vegada més les acusacions d’adoctrinament a les aules. “Volen desprestigiar calumniant i difamant l’activitat del professorat”, va indicar, i va afegir que “els qui fan aquestes acusacions són els hereus de la Formación del Espíritu Nacional”. Añé va explicitar el seu suport als docents de la Seu d’Urgell acusats, “un professor de Tremp i el nostre portaveu”.

En aquest sentit, Rosa Aguilà, integrant del secretariat nacional d’USTEC-STEs, participarà el 7 de desembre al Parlament Europeu a Brussel·les en la conferència “Pot Catalunya salvar Europa?” organitzada per la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus. Va afirmar que centrarà la seua intervenció a “evidenciar la democràcia segrestada en els centres i la llibertat coartada dels docents” i en una “defensa absoluta de l’escola catalana”. “Les acusacions d’adoctrinament són mentida”, va recalcar, i va subratllar la importància de la immersió lingüística en català. “S’ha sembrat en el sistema educatiu català l’ombra del dubte i la desconfiança i això és molt greu”, va insistir.

El sindicat USTEC-STEs, majoritari en el sector, celebrarà des de demà i fins diumenge a Lleida el seu congrés nacional, que reunirà uns 170 delegats i afiliats. Establiran les línies a seguir durant els quatre anys vinents.

Integrants d’USTEC-STEs, ahir a la seu del sindicat.

Integrants d’USTEC-STEs, ahir a la seu del sindicat.S.E.

tracking