SEGRE

TRANSPORT MOBILITZACIÓ

Vaga de taxis contra les llicències tipus Uber, tres de les quals a Lleida

Són d’un mateix titular i treballen per a empreses || El seguiment de l’aturada en protesta per la concessió de 6.000 permisos de VTC va ser massiu a tot Espanya

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les dos associacions de taxis de la ciutat (Tele Radio Taxi Lleida i LoTeuTaxi) van fer ahir dos hores de vaga, secundant la convocada a tot Espanya com a protesta per la concessió de 6.000 llicències a vehicles de turisme amb conductor (VTC), com els d’Uber i Cabify, a l’Estat.

Actualment, a Lleida ciutat hi ha tres llicències VTC d’un mateix propietari, que va explicar que treballen per a empreses amb serveis concertats, com transports sanitaris, i amb un altre tipus de tarifes. De moment, la seua activitat amb prou feines té incidència en el sector, segons van coincidir a assenyalar diversos taxistes.

El ministeri de Foment preveu aprovar el 2018 les mesures per ordenar el sector del taxi i VTC

Les aturades es van fer entre les deu i les onze del matí i les sis i les set de la tarda, quan els taxis van ocupar totes les parades de la ciutat funcionant només per a emergències. Segons les associacions, el seguiment va ser del 100%.

“El problema d’aquestes llicències és de nivell europeu i estatal, per la qual cosa a Lleida també afectarà”, va remarcar el president de Tele Radio Taxi Lleida, Xavi Dejuan. De fet, va explicar que són les multinacionals les que inverteixen en les VTC. “Fa 100 anys que existeixen els taxis i quatre empreses no ens prendran la feina”, va criticar. Dejuan va assegurar que el sector vol “treballar d’igual a igual, amb les mateixes condicions: que les VTC tinguin una regulació com la nostra i mantinguin els preus que tenim perquè no ens perjudiquin”, va afegir. Una altra taxista que va seguir la vaga va assegurar que “si el ministeri de Foment no regula els sistemes com Uber o Cabify, acabarà afectant a Lleida”. El seguiment de la vaga va ser “massiu” a Espanya, segons les patronals, amb parades de taxis buides en estacions i aeroports de Madrid, Barcelona i en altres capitals on l’aturada va durar tot el dia. Els taxistes no van descartar convocar noves mobilitzacions en cas de no haver-hi una solució al conflicte.

Gran manifestació, incidents i anunci de regulació Uns 4.000 taxistes van participar ahir en la manifestació que el sector va organitzar pel centre de Madrid, segons la delegació del Govern central en aquesta comunitat, una xifra que els convocants eleven a entre 20.000 i 30.000 assistents. Durant la marxa, els agents antiavalots van carregar contra un grup de manifestants quan van intentar fer caure les tanques que separaven la zona de manifestació del Congrés dels Diputats. Unauto, l’associació amb més representació en el sector del lloguer de vehicles amb conductor, va denunciar actes vandàlics contra desenes dels seus vehicles a Madrid i Barcelona, així com agressions a conductors.D’altra banda, el ministeri de Foment espera aprovar “a començaments del 2018” les mesures que prepara per ordenar el sector del taxi i el de vehicles de lloguer amb conductor (VTC), que havien d’estar llestes a finals d’aquest any. Des de Foment, van manifestar que contribuiran a “ordenar i a millorar la convivència” dels dos serveis de transport. A més, el ministre Íñigo de la Serna va assegurar que el Govern espanyol no pot fer “absolutament res” davant de les llicències de VTC. “La llei prohibeix en aquests moments donar una llicència de VTC i les que s’estan concedint són conseqüència de sentències judicials”, va declarar.

Taxistes ahir durant l’aturada entre les deu i les onze del matí.

Taxistes ahir durant l’aturada entre les deu i les onze del matí.LEONARD DELSHAMS

tracking