SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Demanen presó per al president d'una associació cannàbica de Lleida

La Fiscalia també sol·licita una multa de 25.000 euros com a responsable d’una plantació de marihuana || Van trobar més de 500 plantes en una nau d’Alcarràs

Vista de les plantes intervingudes per la Guàrdia Civil en una nau d’Alcarràs el juny del 2016.

Vista de les plantes intervingudes per la Guàrdia Civil en una nau d’Alcarràs el juny del 2016.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia sol·licita una pena d’un any i nou mesos de presó i una multa de 25.000 euros per al president d’una associació cannàbica de la capital del Segrià per tràfic de drogues. Una acusació que se sustenta en la intervenció que va fer la Guàrdia Civil en una finca que tenia llogada aquesta associació a Alcarràs i en la qual van trobar més de 500 plantes de marihuana. Per al Ministeri Públic, aquest cultiu és excessiu per a l’“autoconsum” dels socis de l’associació i existeix un benefici econòmic en la venda d’aquesta droga, mentre que la defensa al·lega que la llei aprovada l’estiu passat pel Parlament avala la legalitat d’aquestes associacions, amb nou entitats a Ponent.

Una qüestió que va arribar ahir a judici al Jutjat Penal 2 de Lleida i que ha quedat vist per a sentència. La intervenció de la Guàrdia Civil es va portar a terme el juny del 2016 quan, en una nau propietat de la família de l’acusat i llogada per l’associació cannàbica, van trobar més de 500 plantes de marihuana, la majoria en una plantació indoor, a part de material divers per a la seua producció.

La Fiscalia acusa l’associació de promocionar el consum de marihuana i hi veu ànim de lucre

Un cultiu que l’acusat, president de l’associació Capri Club, amb un local a Cappont, va assenyalar que és per a consum exclusiu dels socis de l’entitat, que actualment compta amb 180 integrants. Segons l’acusat, es tracta de varietats terapèutiques i amb un control exhaustiu del consum i del perfil dels socis. En aquest cas, va declarar que només es permet a persones majors de 21 anys (la llei fixa l’edat mínima en 18) i amb un consum de 60 grams al mes com a màxim. En el judici van declarar dos socis d’aquesta associació, entre els quals una doctora que també fa conferències al local sobre salut i nutrició.

Tanmateix, la Fiscalia considera que la plantació trobada és per al tràfic i que les persones que formen part d’aquesta associació compren la marihuana no només per a ús terapèutic sinó també lúdic. A més, la Fiscalia dubta de la legalitat d’aquesta plantació al considerar que els socis de l’entitat paguen per cada consumició (5-7 euros el gram), se la poden emportar a casa i hi ha promoció del consum. Per això, acusa el president de l’entitat d’un delicte contra la salut pública.

tracking