SEGRE

I FÒRUM DE L?AIGUA DEBAT

L'accés al riu Segre pel marge dret tindrà rampes i miradors

Cap habitatge abocarà aigües residuals al riu Noguerola a partir del juny

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria vol millorar l’accés al riu Segre pel marge dret i per això planteja la construcció de “grans rampes i miradors”. “El riu guanya centralitat si la gent hi accedeix amb normalitat i si l’aigua és de qualitat”, va indicar el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa en el I Fòrum de l’Aigua impulsat per l’ajuntament, que va reunir institucions públiques, agents privats, àmbit acadèmic, sector agrícola i societat civil per debatre sobre una gestió sostenible de l’aigua. Larrosa va afirmar que el pla d’usos del riu, que esperen tenir ben aviat, estudia aquestes actuacions, així com potenciar els usos esportius del Segre.

Així mateix, va anunciar que “abans del 30 de juny haurem desconnectat el clavegueram del riu Noguerola”, de manera que cap habitatge no abocarà aigües residuals en aquest riu, que desemboca al Segre. Per això, s’habilitarà un nou col·lector lligat a la reforma de carrers del barri d’Avinguda del Segre. “Així contribuirem a millorar la qualitat de l’aigua”, va remarcar.

Per la millora de la xarxa per evitar fugues i la conscienciació d’estalvi dels ciutadans

Respecte al fòrum, va dir que “aquest grup de treball ha de convertir-se en un lobby davant d’altres institucions i administracions per poder treballar l’aigua de forma conjunta, optimitzant-la”, malgrat que els diferents agents tenen interessos diferents. “Ens hem de fer valer per l’aigua que tenim i pel que representa com a paisatge i identitat”, va subratllar, i va afegir que aquests debats ajudaran a saber “quines decisions prendre de cara als pròxims 10 o 15 anys per ser eficients en la gestió de l’aigua, aprofitant recursos com les aigües residuals, reconduint l’aigua de pluja i gestionant la del riu”.

El consum d’aigua a la ciutat cau un 31% en 12 anys

El delegat d’Aqualia a Lleida i Tarragona, Francesc Quintillà, va indicar que el 95% de l’aigua de la conca de l’Ebre es destina a usos agraris i el 5%, a urbans (el 3% domèstics i 2% industrials). Va afirmar també que a la capital del Segrià el consum d’aigua s’ha reduït de 16 hectòmetres cúbics el 2004 a 11 el 2016 com a conseqüència de les inversions per millorar la xarxa per evitar fugues i de la conscienciació d’estalvi d’aigua de la ciutadania. Va detallar que el consum per habitant ha caigut en aquests dotze anys de 185 litres per habitant i dia a només 115.

Participants en el Fòrum de l’Aigua, celebrat a la Llotja.

Participants en el Fòrum de l’Aigua, celebrat a la Llotja.ÒSCAR MIRÓN

tracking