SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a presó un lleidatà que va apunyalar una dona per rebutjar-lo

L’Audiència de Saragossa li imposa una pena de sis anys de presó per una temptativa d’homicidi || Li va clavar un ganivet d’onze centímetres al pit

Imatge d’arxiu d’una protesta recent contra la violència masclista a Lleida.

Imatge d’arxiu d’una protesta recent contra la violència masclista a Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Saragossa ha condemnat a sis anys de presó un lleidatà de 39 anys veí d’Osca que va clavar un ganivet al pit a una dona perquè havia rebutjat tenir-hi una relació sentimental. El tribunal considera que és autor d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa i també li imposa una ordre d’allunyament de la víctima de cinc anys i que la indemnitzi amb 4.290 euros. També haurà d’abonar 1.800 euros al departament de Salut d’Aragó per l’assistència sanitària prestada a la víctima. El lleidatà ja havia estat condemnat anteriorment a quatre anys de presó per un delicte de lesions, la pena del qual es va extingir el desembre de l’any 2013. Els fets van tenir lloc el juliol del 2016 en un bar de la capital d’Aragó. L’acusat i la dona s’havien conegut dies abans en aquest establiment. L’Audiència de Saragossa considera provat que “el processat va proposar a la víctima de mantenir una relació (...) però la dona ho va rebutjar”. Així, l’acusat va intentar el dia 28 de juliol besar la víctima però la dona no va accedir-hi. L’home li va dir “si no ets meua, no seràs de ningú”, segons consta en la sentència. Un dia després, tots dos van tornar a coincidir en un altre bar. La dona anava acompanyada de la seua filla i altres persones. “El processat va intentar entaular conversa amb la víctima, ignorant-lo aquesta, la qual cosa va enfurismar l’acusat, que va agafar un ganivet punxegut de serra d’11 centímetres de fulla que portava i, sense dir res més, va clavar-li al pit esquerre”, segons la sentència a què ha tingut accés aquest periòdic.

El ganivet va causar una lesió al pulmó i la dona va haver de ser sotmesa a “una intervenció quirúrgica urgent, que si no s’hagués realitzat podria haver arribat a col·lapsar el pulmó, cosa que podria haver-li provocat la mort”, segons la sentència. La víctima va estar quatre dies hospitalitzada i 36 dies més de baixa.

“Si no ets meua, no seràs de ningú”, va dir l’acusat a la víctima només un dia abans d’agredir-la en un bar

La Fiscalia va sol·licitar per a l’acusat una condemna de 9 anys de presó i vuit nés d’allunyament. Per la seua part, la defensa va demanar que fos condemnat a tres anys de presó i que es tinguessin en compte els atenuants de rampell i addicció a les drogues. Finalment, l’Audiència de Saragossa considera que és autor d’una temptativa d’homicidi i considera que el més correcte és imposar-li una condemna de sis anys de presó.

tracking