SEGRE

URBANISME PROGRAMA ESPAIS SINGULARS

El pàrquing de l'Auditori serà una plaça amb arbres

El projecte ‘Liasions’, el de la dreta, en la seua exposició a l’Auditori.

El projecte ‘Liasions’, el de la dreta, en la seua exposició a l’Auditori.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una plaça plena d’arbres es perfila com a projecte guanyador per substituir el pàrquing de l’Auditori, d’acord amb la informació facilitada per la Paeria a l’associació de veïns del Noguerola en una reunió feta aquesta setmana.

L’ajuntament va convocar un concurs d’idees per a la nova plaça, que va comptar amb vint-i-cinc propostes d’estudis d’arquitectura de Catalunya i de la resta de l’Estat. El jurat va escollir a l’octubre les cinc millors, entre les quals el projecte que es perfila com a guanyador porta per títol Liasions, de l’arquitecta Isabel Bennasar.

Fa uns dies, el jurat es va reunir per fer una proposta inicial de quin projecte serà finalment escollit, encara que no es farà públic fins dimarts. Segons va explicar el president de l’associació de veïns, Miquel Sabaté, responsables de l’àrea d’Urbanisme els van detallar que Liasions té les característiques d’una plaça eivissenca –Bennasar és originària d’Eivissa– i es preveu que les obres finalitzin abans del 30 de juny.

L’estudi d’arquitectura Isabel Bennasar, especialista en projectes d’espai públic i paisatge, és l’autor d’actuacions com el condicionament del recinte històric de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona o el passeig del marge esquerre del riu Besòs a Sant Adrià de Besòs, i ha guanyat una vintena de premis des de l’any 1989.

Mentrestant, els comerciants del carrer Pi i Margall estan a punt de constituir-se com a associació i tindran com a primer objectiu protestar contra la reforma de la plaça, ja que consideren que les 52 places de pàrquing són “claus” per a les vendes dels seus comerços. Tanmateix, la Paeria preveu resituar-les en zones pròximes.

A l’espera del nou disseny de la rambla Ferran El de la plaça de l’Auditori és un dels projectes que la Paeria preveu abordar el 2018 al barri de Noguerola-Avinguda del Segre. L’altre principal és el de la remodelació de la rambla Ferran, amb més espai per als vianants, voreres més amples i només quatre carrils per als cotxes. A més, es prolongarà perquè tingui connexió per als vianants amb l’estació de Renfe. Així mateix, es remodelaran diversos carrers entre Ferran i l’avinguda del Segre també perquè siguin més per a vianants.

tracking