SEGRE

SEGURETAT PERSONAL

La Guàrdia Urbana haurà de fer un altre miler d'hores extra per la campanya de Nadal

Un agent de la Guàrdia Urbana, a la cavalcada de Reis del gener passat.

Un agent de la Guàrdia Urbana, a la cavalcada de Reis del gener passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pla que preveu la Paeria per rebaixar un 20% el volum d’hores extraordinàries de la seua plantilla l’any vinent haurà d’afrontar, per ser efectiu, mesures que permetin reduir el nombre de les que fan els agents de la Guàrdia Urbana en períodes com el de la campanya de Nadal. I és que segons la informació a què ha tingut accés aquest diari, la Policia Local preveu que seran necessàries més d’un miler d’hores extra per cobrir tots els serveis previstos des d’ara fins al diumenge després de Reis.

Com és habitual, el dispositiu que necessitarà la presència de més voluntaris és el de la cavalcada de Reis el 5 de gener. Al voltant de mig centenar d’agents en formen part, dels quals una trentena hauran de ser voluntaris, encara que també n’hi podria haver alguns d’obligats a acudir en cas que no n’hi hagi prou (vegeu el desglossament).

A més, la seua presència serà necessària des de primera hora de la tarda fins a la nit, una vegada hagi acabat la cavalcada. També hi haurà serveis extraordinaris de la Policia Local tots els dies festius d’obertura comercial, el 6, 8, 10, 17, 24 i 31 de desembre i el 7 de gener, així com els dissabtes excepte el 6 de gener, i les nits de Nadal i de Cap d’Any.

La relació es completa amb el dispositiu associat a dos de les proves atlètiques més populars de la ciutat, que també se celebren en aquestes dates: la Pujada a la Seu Vella i la Sant Silvestre. La primera se celebra el matí del diumenge 17 de desembre, i està previst un servei voluntari amb prop d’una vintena d’efectius entre comandaments i agents. Per a la segona, l’últim dia de l’any, hi ha d’haver més d’una quinzena de voluntaris.

Les hores extra es paguen més en festius i encara més si són de nit 

Mentre que fonts del cos atribueixen la proliferació d’hores extra al fet que cada vegada hi ha més actes festius i esportius i a la necessitat de reforçar algun dispositiu per l’alerta antiterrorista, d’altres consideren que aquesta situació evidencia que falten agents, després que al llarg dels últims anys no s’hagin cobert totes les vacants produïdes per jubilacions. Així, van criticar que la Paeria només hagi convocat cinc places per al proper any i, en canvi, en convoqui cinc més de promoció interna per als comandaments, ja que entenen que seria millor convocar-ne deu de nous agents.

Problemes per cobrir serveis per falta d’agents voluntaris

La Guàrdia Urbana ha tingut problemes per cobrir tots els serveis programats en dies festius al llarg de l’últim any per falta de voluntaris. Precisament, a l’última cavalcada de Reis la prefectura del cos va haver de fer ús d’un article del reglament intern per obligar a acudir-hi un total de vuit agents.

tracking