SEGRE

UNIVERSITAT EQUIPAMENTS

La UdL licita per 2,4 milions la construcció del segon aulari del campus de Cappont

La primera fase de les obres, que consistirà en fonaments, estructura i exterior || Aquest edifici va ser aprovat el 2008 però frenat per les retallades i inclou catorze aules, una per a 130 alumnes

El segon edifici polivalent es construirà en aquest terreny del campus de Cappont.

El segon edifici polivalent es construirà en aquest terreny del campus de Cappont.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida (UdL) ha licitat a la fi la construcció del segon edifici polivalent del campus de Cappont, que inclou catorze aules amb diferents capacitats (de 15 a 130 alumnes), que permetran descongestionar les facultats i l’actual aulari que comparteixen. Aquest immoble ja va ser aprovat per la UdL el 2008 i la Paeria va concedir la llicència d’obres l’any següent, però el projecte va quedar frenat per les retallades. Aquest segon aulari està previst al costat de l’edifici CREA, d’investigació en l’àmbit de les energies, i la primera fase, la que ara surt a concurs, té un pressupost de licitació de 2.458.263,23 euros, amb l’IVA inclòs, que finançarà la UdL amb fons propis. Aquesta fase engloba els fonaments, l’estructura i l’exterior. Tenint en compte que el període de presentació d’ofertes finalitza el pròxim 8 de gener, el vicerector de Campus, Jesús Avilla, calcula que al març es podria firmar l’acta de replanteig, que donarà el tret de sortida a les obres, que tenen un termini d’execució d’onze mesos.

L’edifici tindrà planta baixa i dos pisos, a més d’un porxo d’accés des de l’interior del campus (encara que hi haurà una altra entrada per l’exterior). De fet, estarà format per dos blocs que defineixen un pati obert i enjardinat. Entre la planta baixa i la primera, hi ha previstes quatre aules per a 15 alumnes, sis per a 30, tres per a 90 i una per a 130. Els espais s’han redissenyat respecte del projecte inicial per adaptar-se a noves necessitats. La UdL necessita més aules en aquest campus perquè acull les facultats amb més alumnes matriculats: Educació i Dret, a més de la Politècnica. La planta baixa acollirà també el magatzem general del campus, arxius, despatxos de direcció i administració i una sala de reunions.

Acollirà l’Institut de Llengües, la formació continuada, la Universitat d’Estiu i la Fundació UdL

Així mateix, aquest equipament serà la seu d’una sèrie de serveis de formació no reglada de la UdL. Així, acollirà el centre de formació continuada, l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE), la formació del professorat, la Universitat d’Estiu, els serveis culturals, la Fundació UdL i l’Institut de Llengües.

La segona fase d’obres, que la UdL espera licitar l’any que ve, preveu els treballs de distribució interior, acabats i instal·lacions, així com la urbanització exterior. La UdL negocia el finançament amb la Generalitat. Quan estigui a punt l’edifici, estarà completat el campus de Cappont, que va començar a edificar-se l’any 1996.

Necessari per descongestionar les facultats

El nou edifici polivalent és “molt necessari” per alleujar la pressió de les facultats i l’actual aulari del Cappont, ja que la diversificació de carreres (sobretot, les dobles titulacions) ha generat la necessitat de tenir nous espais, va indicar el vicerector de Campus. Va destacar també la importància de concentrar la formació no reglada en aquest immoble per tal de “donar-li visibilitat”.

tracking