SEGRE

SANITAT LABORAL

Els cardiòlegs de l'Arnau neguen casos d'assetjament laboral en el seu servei

Un total de 18, gairebé tots, firmen un escrit de rèplica a la denúncia d’una doctora

Façana de l’hospital Arnau de Vilanova, que és el de referència a Lleida.

Façana de l’hospital Arnau de Vilanova, que és el de referència a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de divuit metges del servei de Cardiologia de l’hospital Arnau de Vilanova, gairebé tots els que l’integren, han firmat una carta en què neguen rotundament que s’hagi registrat cap cas d’assetjament laboral en aquest departament, en contra del que sostenia la setmana passada una doctora que ha deixat el servei, Ana Troncoso, a través d’una altra carta dirigida a aquest diari.

CARTA: Suport a Cardiologia

CARTA: Cardiologia, unida

En la missiva, destaquen que tots els membres del servei treballen “amb gran intensitat per donar el millor a la ciutadania, però cap dels signants s’ha sentit ni ha vist mai que a ningú se l’hagi maltractat, ni assetjat, ni humiliat”. D’aquesta manera, asseguren que “l’ambient de treball és positiu i la direcció procura la màxima formació i creixement de cada professional a l’àrea que exerceix”.

Sobre el fet que al llarg dels últims anys hagi estat relativament freqüent que especialistes en Cardiologia hagin deixat l’Arnau per anar a altres centres sanitaris, confirmen que això és així, però no per cap qüestió que pugui estar relacionada amb un suposat assetjament laboral, sinó que “la immensa majoria canvia de destinació per motius personals, per atansar-se al seu lloc d’origen, ja que procedeixen d’altres comunitats autònomes”. En aquest sentit, acaben afirmant que en cap cas es pot parlar del fet que hi hagi una “fuga” de professionals.

Adhesió d’antics membres

El bon funcionament d’aquest servei a l’hospital i l’actitud correcta de la direcció són avalats per una segona carta (també publicada a la pàgina 10) firmada, en aquest cas, per mitja dotzena de cardiòlegs que han deixat l’Arnau en els últims dos anys. “L’ambient de treball que nosaltres recordem ha estat sempre bo i cap de nosaltres ha patit ni ha vist patir ningú cap tipus d’assetjament, maltractament o humiliació”, destaquen els signants.

També corroboren que el cap de servei sempre ha facilitat “al màxim l’accés a la formació i el creixement professional” de tots els professionals del seu equip, i acaben assegurant que en tots els casos han marxat per raons “purament personals” i no per qüestions laborals.

“Rèplica contundent i categòrica” Els divuit cardiòlegs de l’Arnau subratllen que, amb el seu escrit conjunt, volen donar una “rèplica contundent i categòrica” a la denúncia de la doctora Ana Troncoso, que va manifestar que ha patit assetjament laboral i va anunciar que el portarà als tribunals. Per la seua part, els sis exmembres del servei també afirmen que el que ha manifestat aquesta metgessa “ha de ser rebatut amb rotunditat”.

tracking