SEGRE

ATENCIÓ SOCIAL SERVEIS

La Paeria evita 2.400 talls de llum, gas i aigua al certificar falta de recursos dels afectats

Són els informes dels serveis socials emesos aquest any que acrediten la situació de vulnerabilitat |

Imatge d’arxiu d’una concentració contra la pobresa energètica a Lleida.

Imatge d’arxiu d’una concentració contra la pobresa energètica a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria ha tramitat aquest any 5.245 expedients vinculats a la llei 24/2015, de pobresa energètica, que té com a objectiu evitar talls dels subministraments bàsics. Una mateixa persona pot tenir fins a tres expedients en tràmit, un per cada servei. De fet, del total, 2.179 corresponen a electricitat; 2.206, a gas, i 860, a aigua. Els treballadors socials municipals van emetre 2.419 informes favorables, la qual cosa implica acreditar la situació de vulnerabilitat dels afectats, mentre que en 47 casos l’informe va ser negatiu, al no complir el barem econòmic establert per la llei, segons dades municipals. Uns altres 517 es troben en procés de renovació, ja que caduca un any després de l’emissió. Així mateix, 183 casos estan en fase de requeriment de documentació per acreditar la situació i en uns altres 1.803 expedients no es va poder fer al no haver anat als serveis socials els afectats. També en van descartar uns altres 253 al no ser procedents al pertànyer a empreses, segones residències o, fins i tot, a altres poblacions.

El consistori detalla que 23 expedients corresponen a persones en situació de dependència energètica, bàsicament, per necessitar una màquina per motius de salut. A més a més, el tinent d’alcalde Xavier Rodamilans va destacar que van actuar en 26 talls de subministraments i van aconseguir restablir-los el mateix dia, “perquè hi ha bona relació amb les empreses”. En aquest sentit, Rodamilans va recomanar “que al primer avís de tall es contacti amb l’ajuntament”, i va apuntar que treballadors socials i un especalista en pobresa energètica s’encarreguen d’assessorar els afectats. Va assegurar que “no es tallarà ni llum, ni aigua, ni gas a qui no pugui pagar la factura, sempre que ens n’assabentem des dels nostres serveis socials” i aquests emetin un informe positiu. El tinent d’alcalde de la Paeria va valorar la bona disposició de les distribuïdores d’energia i aigua a l’hora de col·laborar per buscar alternatives en determinats casos.

Els barems dels ajuts d’urgència social per a famílies s’estableixen en funció de la renda per càpita, la composició famílies i criteris de salut. Per a l’admissió del deute, hi ha diversos requisits, com ara que els clients de les companyies han de tenir un informe positiu emès pels serveis socials de Lleida (queden excloses les persones que no han pogut acreditar la seua situació de vulnerabilitat) o que l’import màxim de l’ajuda per família sigui de 800 euros.

Llei de pobresa energètica activa, a pesar de l’anul·lació del protocolUna jutgessa contenciosa administrativa de Barcelona va anul·lar dimarts el protocol de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica per un defecte de forma i de competències, amb la qual cosa acceptava el recurs interposat per Endesa. No obstant, la Taula del Tercer Sector de Catalunya i l’Aliança contra la Pobresa Energètica van recordar que la llei catalana per a aquest àmbit segueix vigent i impedeix tallar el subministrament a persones en situació vulnerable. El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans va voler tranquil·litzar la ciutadania i va recalcar que “ajuntament i Generalitat seguim tenint capacitats per ajudar perquè només ha canviat un protocol, no la llei”.

tracking