SEGRE

INFRAESTRUCTURES INCIDÈNCIES

La Paeria tanca les escales de la passarel·la de l'estació al constatar-hi risc de caigudes

Des de divendres a la nit, a l’estar els esglaons relliscosos pel gel i no funcionar el producte utilitzat per eliminar-lo || El tram central està obert i s’hi pot accedir per les rampes i els ascensors

Les escales d’accés des del carrer Roger de Llúria, a Pardinyes, tallades.

Les escales d’accés des del carrer Roger de Llúria, a Pardinyes, tallades.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria va precintar ahir les escales d’accés a la passarel·la per als vianants que salva les vies del tren al costat de l’estació al constatar-hi risc de caigudes, a l’estar els esglaons relliscosos pel gel que es forma a causa de les baixes temperatures i no funcionar el producte que la brigada aplica per eliminar-lo. Pel que sembla, la pintura que cobreix les escales metàl·liques en dificulta l’actuació i ja s’hauria registrat alguna caiguda. Estan precintades i tancades tant les escales d’accés per la plaça Ramon Berenguer IV com les del carrer Roger de Llúria, a Pardinyes, però el tram central del viaducte està obert i els vianants poden accedir-hi a través les rampes que hi ha a tots dos extrems, el paviment de les quals és de formigó i no rellisca tant, i també pels ascensors.

Fonts municipals van indicar que una tècnica de l’àrea d’Urbanisme va ordenar divendres a la nit tancar les escales per precaució al constatar que els esglaons eren molt relliscosos i que el producte utilitzat no responia adequadament. Aquests accessos estaran tancats fins demà dilluns, quan el consistori estudiarà quines mesures s’han de prendre sobre aquesta qüestió.

L’actual passarel·la de l’estació va ser construïda el 2003 i en substituïa una d’anterior, però el 2013 la Paeria ja va renovar les escales originals de fusta per les metàl·liques ara precintades, la pintura de les quals ja ha aparegut escantellada en algunes ocasions i l’ajuntament ha hagut de reparar-la. Així mateix, l’estiu de l’any passat va canviar tot el paviment del tram central del viaducte, que estava molt deteriorat pel debilitament de les fustes que el conformaven i per l’oxidació de les corretges metàl·liques que li serveixen de suport. A més, el paviment era també molt relliscós i provocava caigudes, quan el temps era humit, de manera que es va canviar per un altre de fusta tecnològica. Aquest últim treball va requerir una inversió de 50.000 euros.

Les escales d’accés des del carrer Roger de Llúria, a Pardinyes, tallades.

Les escales d’accés des del carrer Roger de Llúria, a Pardinyes, tallades.LLEONARD DELSHAMS

tracking