SEGRE

ANIMALS DENÚNCIES

Denuncien el robatori de dotze gossos en dos mesos a Ponent

Les protectores temen que els lladres els utilitzin com a espàrrings en baralles de gossos || Demanen la col·laboració ciutadana per trobar els animals

Imatge d’arxiu de la protectora Amics Peluts Baix Cinca, amb refugi a Seròs.

Imatge d’arxiu de la protectora Amics Peluts Baix Cinca, amb refugi a Seròs.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Protectores de Lleida denuncien que s’han produït diversos casos de robatoris de gossos en els últims dos mesos a Ponent. Es tracta d’animals de mida gran, majoritàriament, que hi havia en finques, i alguns dels casos es concentren sobretot en una zona en concret, per la qual cosa temen que es tracti de sostraccions per utilitzar-los com a espàrrings en baralles de gossos. Segons va explicar a aquest diari la responsable de la protectora Amics Peluts Baix Cinca, Sandra Oró, tots els animals portaven el xip identificatiu i són de mida gran. Aquest aspecte els crida l’atenció, ja que, va assegurar, quan són grans, és més fàcil que algú els vegi i els reculli, però d’aquests gossos no es té cap constància. De moment, hi ha denúncia presentada per una dotzena de gossos, però des de la protectora van assenyalar que hi ha molts propietaris que no informen les autoritats, per la qual cosa la xifra podria ser més alta.

Dels que es té constància de denúncia, els casos s’han produït en localitats com Seròs, Agramunt, Alpicat, Aitona i Fraga. Tots tenien la documentació en regla i la protectora de Seròs i del Baix Cinca s’ha mobilitzat a través de les xarxes socials per intentar tenir-ne alguna pista.

Segons Oró, han buscat els animals en camps, basses o pantans de lona, però no han trobat res, per la qual cosa es presumeix que els han robat per a baralles.

Com a mesura de precaució, la protectora demana als propietaris que no deixin els animals sols i que, en cas que els tinguin lligats en un pati, tinguin present que això farà més fàcil que puguin emportar-se’ls. Així mateix, insten a presentar denúncia davant dels Mossos d’Esquadra o la Guàrdia Civil perquè les autoritats coneguin l’abast dels casos i puguin actuar si hi veuen alarma. Per trobar els gossos perduts, les protectores demanen la col·laboració ciutadana.

Així mateix, els abandons continuen sent el principal cavall de batalla de les protectores, sobretot quan arriba l’època de més fred, i demanen la col·laboració ciutadana per potenciar l’adopció. També alerten de les pàgines web on s’ofereix la venda de cadells, anuncis que proliferen amb l’arribada de les festes nadalenques.

tracking