SEGRE

UNIVERSITAT PRESSUPOST

La UdL manté uns ingressos de 26 milions per matrícules d'alumnes

Augmenta un 3,22% el finançament de la Generalitat per a l’any vinent

Entrada principal de la seu del Rectorat de la UdL.

Entrada principal de la seu del Rectorat de la UdL.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat de Lleida ingressarà l’any que ve 26,08 milions en concepte de taxes i preus públics que paguen els alumnes com a matrícula. Aquest import és gairebé idèntic al de l’exercici actual (26,1 milions), la qual cosa significa que la UdL manté un nombre similar d’estudiants. Aquestes xifres formen part del pressupost de la UdL per al 2018 que ahir va aprovar el consell de govern i que ascendeix a 84,8 milions, un 2,16% més que el del 2017, com va avançar aquest diari, i que haurà d’aprovar definitivament el consell social. El gerent de la UdL, Josep Maria Sentís, va destacar també que els comptes preveuen un increment de l’aportació de la Generalitat. En concret, el capítol d’ingressos per transferències corrents és de 53,6 milions, davant els 51,9 d’aquest any.

Així mateix, preveu un augment de l’1,94% en les despeses de personal (de 57,09 a 58,02 milions) per la contractació de professors per a les noves titulacions del campus d’Igualada. També s’incrementaran les despeses corrents per “la posada en marxa de nous edificis, com els serveis hospitalaris veterinaris, i l’aportació més gran a centres, departaments i centres d’investigació propis i vinculats”, va indicar el gerent.

Respecte als àmbits del pla estratègic, el que més creix, un 3,7%, és el relatiu a la comunitat universitària, amb el manteniment de convocatòries d’ajuts a alumnes per a despeses d’habitatge, aprenentatge de llengües o necessitats econòmiques. La inversió en docència i ocupabilitat s’incrementarà un 3,2%.

D’altra banda, el consell va donar llum verda al nomenament com a doctors honoris causa de Doris R. Grinsoun, directora executiva de l’Associació Professional d’Infermeres d’Ontario-RNAO, i David Gozal, expert en trastorns infantils del son.

tracking