SEGRE

SERVEIS TRANSPORT PÚBLIC

El taxi demana apujar un 1,8% tarifes congelades tres anys

Argumenten que han hagut d’assumir l’augment del gasoil i la quota d’autònom || Ho debatrà la comissió d’Economia

Taxis a la ciutat de Lleida.

Taxis a la ciutat de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els taxistes de Lleida ciutat proposen a la Paeria un augment de tarifes de l’1,8% per a l’any que ve, després de tres anys congelades. El president de l’agrupació LoTeuTaxi, Lluís Monge, va indicar que l’últim any en què se’ls va autoritzar un increment de preus va ser el 2014, mentre que “en aquest temps hi ha hagut tres pujades de les quotes d’autònoms i també ha apujat el preu del gasoil”. La comissió d’Economia de la Paeria debatrà dilluns aquesta proposta, que haurà de passar pel ple i, en última instància, ser autoritzada per la Comissió de Preus de Catalunya.

Tant Monge com el president de Tele Radio Taxi Lleida, Xavi Dejuan, van remarcar que han assumit un increment de les despeses sense augmentar tarifes i van negar que Lleida sigui una de les ciutats amb els preus del taxi més cars, com diu un estudi de l’associació de consumidors Facua. Monge va explicar que existeix una percepció mínima de 4,30 euros que cobren quan les carreres són de fins a 2,2 quilòmetres. Si superen aquesta distància, es cobren les tarifes corresponents segons el cost de la baixada de bandera i el preu per quilòmetre. Va explicar que el preu de la baixada de bandera a Lleida és de 2,30 euros, el mateix import que a Girona, mentre que a Tarragona és de 3,59 i de 2,10 a Barcelona. Va apuntar que el preu per quilòmetre a Lleida és el més barat de les quatre províncies catalanes, amb 0,93 euros, davant els 1,10 de Barcelona; 1,07 de Tarragona, i 0,96 de Girona. Va afirmar, així mateix, que en aquest concepte Lleida ocupa la posició número 20 de les 52 ciutats analitzades, mentre que se situa setena en el rànquing de preu per hora d’espera, que és de 20,09 euros (21,27 a Barcelona; 21,16 a Girona, i 19,58 a Tarragona).

La Paeria aprovarà la contractació d’un crèdit de 10 milions per a l’Empresa d’Urbanisme

D’altra banda, la comissió d’Economia debatrà la contractació per part de la Paeria d’un crèdit de deu milions d’euros per refinançar el deute de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU). Té tres anys de carència i l’EMU pagarà les quotes a la Paeria, van precisar fonts del govern.

tracking