SEGRE

SANITAT ATENCIÓ PRIMÀRIA

Esperes de fins a un mes per visitar-se als CAP de Lleida

Les primeres hores lliures per a alguns de Cappont, la Bordeta, Balàfia i Onze de Setembre són entre el 10 i el 16 de gener || La demora augmenta a l’haver-hi menys professionals per les vacances de Nadal

Recreació virtual del nou edifici previst per al bloc quirúrgic de l’Arnau de Vilanova.

Recreació virtual del nou edifici previst per al bloc quirúrgic de l’Arnau de Vilanova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’espera per ser visitat pel metge de capçalera en almenys quatre Centres d’Atenció Primària (CAP) de la capital arriba fins i tot a un mes. És el cas dels CAP de Cappont i de la Bordeta, on la primera visita que es podia programar ahir per internet per a alguns facultatius era el 16 de gener. Al de Balàfia-Pardinyes-Secà hi ha metges amb les primeres hores lliures el 15 de gener i al d’Onze de Setembre, el 10.

No obstant, per a alguns professionals amb menys demanda de la Bordeta i Onze de Setembre sí que era possible concertar una cita aquest mes. Així mateix, al CAP de Ferran es podia programar ahir visita per al 3 de gener i al de l’Eixample, per al dia 20 d’aquest mes de desembre.

La proximitat de períodes vacacionals, com en aquest cas el Nadal, es tradueix en una reducció de personal als centres sanitaris, que al seu torn comporta automàticament més demora del que és habitual a l’hora de concertar visita, almenys a través d’internet. A l’acumulació de dies festius en vacances s’afegeix el fet que els CAP fa anys que estan sense ampliar plantilla, de manera que els mateixos metges reclamen més personal per poder cobrir aquests dies.

A l’hora de concertar cita mèdica per internet, el mateix sistema avisa que no hi ha hores disponibles abans d’una setmana, però ofereix als usuaris la possibilitat de trucar a un telèfon o anar al CAP si necessiten ser atesos abans. De fet, una portaveu de Salut va indicar ahir que s’agilitza l’atenció de les visites urgents, davant de les ordinàries.

Així mateix, a banda d’haver-hi un facultatiu encarregat d’atendre les urgències, cada metge de capçalera reserva algunes de les seues hores per a visites espontànies, nom amb què denominen els pacients que acudeixen a l’ambulatori a primera hora i demanen cita per al mateix dia.

tracking