SEGRE

TRIBUNALS CONDEMNA

Un advocat lleidatà accepta 3 anys de presó per traficar amb cocaïna

Va ser detingut el març del 2015 amb dos persones més a les quals també s’ha imposat la mateixa condemna || Les escoltes telefòniques han sigut una prova clau

Vista de l’edifici dels jutjats de Lleida.

Vista de l’edifici dels jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un advocat lleidatà, Juan Andrés Ibáñez, va acceptar ahir una condemna de tres anys de presó per traficar amb cocaïna. L’Audiència de Lleida li va imposar aquesta condemna, a part del pagament d’una multa, després que Fiscalia i defensa arribessin a un acord extrajudicial que va evitar la vista oral. Els altres dos acusats per aquesta causa, imputats per un delicte contra la salut pública, també van acceptar la mateixa pena.

L’acord també suposa que el lletrat no acabi entrant a la presó, segons van informar fonts properes al cas. El lletrat va estar empresonat preventivament diversos mesos després que fos detingut el març de l’any 2015 al dictar-ho el jutge de Balaguer que va investigar el cas. Posteriorment a la detenció va sortir en llibertat amb càrrecs.

La Policia Nacional va confiscar la droga en pisos de la ciutat de Lleida, Almacelles i Balaguer

Els tres condemnats van ser detinguts en el marc d’una operació antidroga duta a terme per la Unitat de Drogues i Crim Organitzat (Udyco) de la Policia Nacional que va avançar aquest diari. Una de les proves clau de l’operació han sigut les escoltes telefòniques portades a terme pels investigadors, que va autoritzar el jutge.

L’operació antidroga es va iniciar a començaments de l’any 2014 després de tenir coneixement de l’existència d’un grup de persones que es dedicaven al tràfic d’estupefaents a Ponent. Els investigadors van efectuar nombrosos seguiments als sospitosos, incloent-hi la intervenció dels telèfons.

També es van practicar escorcolls en diversos habitatges dels acusats a la ciutat de Lleida, així com a les localitats de Balaguer i Almacelles.

La Policia Nacional va decomissar cocaïna, bàscules de precisió i una gran quantitat de material destinat a la manipulació de les substàncies estupefaents, segons van informar a aquest diari fonts properes al cas. Es tractava de substàncies com la cafeïna, que s’utilitza per adulterar la droga per a la seua venda al detall.

L’Audiència jutja avui dos homes acusats de vendre droga L’Audiència de Lleida té previst jutjar avui dos veïns de Balaguer, de 34 i 33 anys, acusats de tràfic de cocaïna. La Fiscalia demana condemnes de cinc i quatre anys de presó, el pagament d’una multa de 6.000 euros i que indemnitzin amb 120 euros un dels agents de la Policia Local de Tàrrega que els va detenir per les lesions que li van causar.  Els dos homes van ser detinguts el dia 17 de febrer del 2016 a la capital de l’Urgell quan una patrulla va detectar al carrer Josep Maria Folch i Torres dos individus sospitosos que van pujar a un vehicle en direcció a la plaça d’Andorra, lloc on els van aturar. Un d’ells va intentar fugir, va tirar a terra sis embolcalls, una bossa més grossa de cocaïna en roca i va agredir els agents de policia. Se’ls van intervenir 20 grams de cocaïna.

tracking