SEGRE

PATRIMONI RELIGIÓ

La Paeria tanca l'oratori dels Dolors pel seu mal estat

La coberta ja va haver de ser apuntalada fa nou mesos.

La coberta ja va haver de ser apuntalada fa nou mesos.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament va ordenar ahir la clausura urgent de l’edifici de l’oratori dels Dolors, que està situat al carrer Cavallers, per iniciar avui les obres per refer la coberta, ja que es troba en molt mal estat i pateix problemes estructurals que fan que hi hagi risc d’esfondrament, segons va informar ahir la mateixa Paeria.

El prior de la congregació dels Dolors, Fernando Gracia, va explicar que fa nou mesos ja van col·locar un puntal provisional perquè la cúpula començava a cedir. La volta està subjectada per unes bigues de fusta del segle XVIII que estan plenes de tèrmits, cosa que amenaça d’esfondrar l’estructura.

Els tècnics municipals van inspeccionar ahir l’estat general de la teulada i van decidir començar avui mateix les obres que la Paeria executarà de forma subsidiària. A causa de la humitat i els tèrmits, s’ha desgastat la fusta que subjecta la coberta i, en cas de ruptura, es col·lapsaria part de la teulada i les voltes de ceràmica de l’oratori, que podrien caure cap a dins de la mateixa nau.

Els tècnics van observar que la coberta presenta grans deformacions i que si, per exemple, hi hagués una nevada probablement no podria superar el seu pes. L’edifici ja tenia un accés limitat des que va haver de ser apuntalat.

La Paeria es fa càrrec de la reforma per garantir la seguretat i els béns patrimonials, però després passarà la factura a la congregació com a titular de l’edifici.

La previsió és que els treballs estiguin acabats per Setmana Santa, cosa que permetrà que la congregació pugui portar a terme amb tota normalitat la processó dels Dolors i la commemoració del seu 300 aniversari. L’oratori és un element d’interès històric, artístic i arquitectònic de Lleida.

tracking