SEGRE

EDUCACIÓ BALANÇ DEL CURS

La UdL, amb més estudiants de fora i menys lleidatans que mai

El nombre de matriculats creix un 0,3%, encara que el de màsters baixa un 12% || Ha cobert el 91,4% de les places de primer i assoleix els 10.323 alumnes

Jornada de benvinguda a nous alumnes de la UdL al setembre.

Jornada de benvinguda a nous alumnes de la UdL al setembre.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida compta en aquest curs amb el major nombre d’alumnes de fora de Lleida i el menor de lleidatans en 20 anys. En total, un 53,03% dels estudiants viuen a la província de Lleida, el 21,16% tenen residència a la resta de Catalunya, especialment a Barcelona, i un 19,37% procedeixen de la resta de l’Estat, entre els quals destaca Aragó amb un 7,53%. Segons el vicerector de Docència, Francisco García, que va presentar ahir aquestes dades, es demostra la capacitat que té la UdL per captar estudiants de fora de la província, que suposen el 47% total, i destaca l’augment dels procedents d’altres països, que aquest curs representen l’11% del total, i són de 83 països diferents.

Respecte a les matriculacions, en xifres totals l’augment ha estat mínim (0,3%) i hi ha hagut un descens important en les dels màsters (12,1%). García atribueix aquest fet a “la competència que hi ha amb altres centres universitaris propers, com Saragossa, que disposa de matrícules més barates, i Barcelona, que compta amb més atractiu turístic, i a la inestabilitat política que hi ha hagut en els últims mesos a Catalunya. En aquest sentit, la situació ens ha afectat especialment en el centre adscrit que té la UdL a Barcelona”. Això es reflecteix en el fet que el nombre d’alumnes de centres adscrits de la Universitat de Lleida ha baixat notablement, mentre que en els centres propis ha crescut un 2 per cent.

García també va reconèixer que ha baixat en un 3% el nombre de nous alumnes de la província de Lleida. “Dels que han fet la selectivitat aquí, el 50% se n’ha anat a fer una carrera fora i la nostra tasca és convèncer-los que es quedin”, recalca. Tot amb tot, aquest curs s’ha cobert el 91,4% de les places de primer curs de graus i dobles titulacions, encara que en 8 dels 45 que s’ofereixen no s’ha cobert el 60% de les places. Amb aquestes dades, García es mostra satisfet i al·lega que “a poc a poc, malgrat els preus de les matrícules, la UdL va creixent i va captant gent de fora de la província i l’estranger”, encara que falti convèncer i seduir l’estudiant lleidatà.

Geografia i Filologia Catalana, les titulacions que més ‘punxen’ Malgrat que s’han cobert el 91,4% de les places de primer curs de graus i doble grau, algunes de les titulacions que ofereix la Universitat de Lleida compten amb molt pocs alumnes, fins i tot cap. Un exemple d’això és la doble titulació en Filologia Catalana i Llengües Aplicades i Traducció, que oferia 10 places i compta amb zero alumnes. Altres graus com Geografia i Filologia Catalana, que oferien 30 i 20 places, respectivament, només tenen 3 i 5 alumnes.

tracking