SEGRE

URBANISME TRANSPORT

La Paeria regularà la circulació de patinets elèctrics per la ciutat

El nou pla de mobilitat donarà més espai als vianants davant dels vehicles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament regularà la circulació de patinets elèctrics, tant els que tenen manillar com els hoverboard –amb dos rodes i sense manillar– i altres vehicles de mobilitat personal, com poden ser les bicicletes elèctriques, dins de l’actualització del Pla de Mobilitat Urbana.

Aquesta revisió de la normativa es fa per “incorporar els canvis socials, econòmics, estructurals i ambientals que tenen una afectació directa sobre la mobilitat i que han anat succeint en els últims anys”, va dir el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa després de la reunió de la comissió municipal informativa. L’ús de patinets elèctrics, sobretot de hoverboards, ha augmentat en els últims anys, especialment per part de nens i adolescents. Altres ciutats com Barcelona ja n’han regulat la circulació.

Dins de les mesures que inclou el pla, figuren la implantació de camins escolars segurs, l’ampliació de les voreres i millorar la connexió de les principals artèries de la ciutat i les zones de més activitat social i comercial.

El consistori pretén que els ciutadans utilitzin menys el vehicle privat a favor del transport públic i de desplaçar-se a peu. Per incentivar-ho, l’ajuntament preveu habilitar aparcaments en diferents punts de la ciutat connectats amb les línies d’autobusos. “Es podrà aparcar a les zones perifèriques i desplaçar-se al centre amb el transport públic”, va destacar Larrosa. A més, posaran en marxa una aplicació que informi l’usuari a quin lloc és i quina és la millor combinació de transport públic per anar al seu destí. També es preveu ampliar l’horari nocturn dels autobusos i oferir taxis compartits i ecològics per desplaçar-se a l’Horta.

La Paeria ampliarà el nombre de béns protegits d’interès històric, artístic i paisatgístic dels 350 actuals als 500.

“Es tracta de béns d’interès cultural, comercial o ambiental que hem de protegir i conservar, com els aiguamolls de Rufea, la zona del turó de la Seu Vella o el palau de congressos de la Llotja”, va destacar Larrosa.

El regidor també va informar els edils de la proposta triada per a les places de l’Auditori (que va avançar SEGRE) i de la Panera.

tracking