SEGRE

DROGUES OPERACIÓ POLICIAL

Desarticulat un 'Breaking Bad' a la lleidatana

El ‘cuiner’ tenia coneixements de química i utilitzava una empresa de neteja com a ‘pantalla’ per comprar el material || La intenció de la xarxa era produir 40 quilos setmanals de substàncies il·legals

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Policia Nacional ha desarticulat un Breaking bad a la lleidatana després de detenir un grup de narcos que cuinaven speed en dos laboratoris de Torrefarrera i Montsó. De la mateixa manera que a la sèrie, la xarxa, formada per tres veïns de Lleida, treballava sota el paraigua d’una empresa pantalla per camuflar la compra de productes químics. El grup també comptava amb el seu propi Walter White, ja que, com el protagonista de la sèrie, el cuiner utilitzava els seus coneixements de química per elaborar la droga, comptava amb la recepta per fabricar speed i amb els passos necessaris per fer la metamfetamina.

La investigació policial es va iniciar el mes de febrer passat, quan la policia va tenir coneixement que una persona resident a Lleida es dedicava a comercialitzar i fabricar substàncies psicotròpiques, concretament, sulfat d’amfetamina o speed. Amb les primeres indagacions, es va esbrinar que aquest home, de 57 anys, era un actiu membre d’un grup criminal establert a Catalunya i que figurava donat d’alta a la Seguretat Social en una empresa ubicada a Lleida. Un comerç de productes de drogueria, neteja i químics, però que, en realitat, llogava maquinària per a neteges i poliment d’edificis. Una activitat que, com a la sèrie de televisió, els servia de pantalla perquè no cridés l’atenció la compra dels productes químics necessaris per a l’elaboració i l’adulteració de la droga, que es portava a terme en dos naus de Torrefarrera, al Segrià, i Montsó, a Osca.

Els agents d’estupefaents van detectar que l’amo d’aquesta empresa pantalla comptava amb coneixements químics i era també qui feia de cuiner, ja que s’encarregava de portar a terme les diferents fases de l’elaboració per obtenir l’speed. A més a més, els investigats es dedicaven també a la venda de cocaïna i productes de tall per a substàncies il·legals.

Després d’aprofundir en la investigació, els agents van localitzar el tercer integrant de la xarxa, també treballador de l’empresa, que tenia com a missió ajudar a blanquejar els diners obtinguts de la venda de la droga mitjançant el mètode de l’smurfing, transportant les comandes de les substàncies estupefaents a altres províncies i participant en el cultiu de la marihuana.

L’operació es va saldar amb el tancament dels dos laboratoris i l’arrest de tres persones. El passat dia 5 de desembre va ser arrestat un home de 48 anys i, dos dies després, els altres dos, de 49 i 57 anys, aquest últim en qualitat del Walter White lleidatà.

Intervinguts 33 quilos de speed i un quadern amb receptes i fórmules Els agents de la Policia Nacional van saldar l’operació amb la intervenció de més de 33 quilos de speed, gairebé 700 grams de cocaïna i 98 grams de marihuana. A més a més, es va intervenir un vehicle d’alta gamma i tot el material necessari per a l’elaboració de la droga. Entre aquest material, es van trobar bàscules, ventiladors, bombones de butà, fogons i noranta-cinc recipients de diferents mides amb substàncies pulverulentes o líquides, com ara productes químics precursors. En els laboratoris intervinguts a Torrefarrera i Montsó es van trobar dos quaderns manuscrits amb els mètodes de preparació del sulfat d’amfetamina i de metamfetamina, així com 2.530 euros en efectiu.

El material confiscat.

El material confiscat.POLICÍA NACIONAL

El material confiscat.

El material confiscat.POLICÍA NACIONAL

tracking