SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Nova condemna per a l'exadvocat que es quedava diners de clients

L’Audiència li imposa dos anys i mig de presó per apropiar-se 101.812 euros || La setmana passada li van imposar dos anys més per quedar-se 124.529 €

L’exadvocat condemnat, al centre de la imatge, durant el judici a l’Audiència.

L’exadvocat condemnat, al centre de la imatge, durant el judici a l’Audiència.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Nova condemna de presó contra l’exadvocat lleidatà Pere Rubinat Forcada, de 60 anys. Si la setmana passada l’Audiència de Lleida li va imposar una pena de dos anys de presó per un delicte d’apropiació indeguda d’especial gravetat per haver-se quedat 124.529 euros de la indemnització que havien de cobrar uns clients per un accident mortal el 2005 (vegeu SEGRE de dissabte), el mateix tribunal l’ha condemnat ara amb dos anys i mig més de presó per haver-se apropiat 101.812 euros d’un matrimoni de Torregrossa de la indemnització que van rebre per la mort del fill en un accident de trànsit el 2010. D’aquesta manera, les condemnes a l’exlletrat, que va ser expulsat del Col·legi de l’Advocacia, sumen quatre anys i mig de presó, 226.341 euros més interessos en indemnitzacions per a les víctimes i 5.000 euros més en multes. No obstant, cap de les sentències és ferma i es poden recórrer davant del Tribunal Suprem.

Respecte a aquesta nova condemna, el tribunal considera que “la Sala ha assolit la plena convicció que l’acusat es va apropiar les quantitats que va rebre dels clients”. Una de les proves claus és la destinació de la indemnització, “fins al punt que es va ingressar en un compte bancari del seu despatx professional [...] en el qual es van efectuar diversos càrrecs de caràcter exclusivament personal de l’acusat”, segons assenyala la sentència.

Els denunciants van assegurar al judici que Forcada els va recomanar que li confiessin els diners i que els utilitzaria per solucionar els problemes econòmics pels quals passaven. Tanmateix, van assegurar que no va fer res, la qual cosa va provocar que acabessin perdent tot el patrimoni.

L’acusat va explicar que els diners dipositats no eren per gestionar el patrimoni dels clients sinó una provisió de fons per al pagament dels honoraris. D’altra banda, l’Audiència sí que ha estimat el recurs de Pere Forcada contra la sentència del jutjat penal número 2, que fa uns mesos el va condemnar a tres anys de presó per un altre cas d’apropiació indeguda. El tribunal considera que els fets han prescrit. En aquest cas, la jutge va considerar que s’havia quedat 19.859 euros d’un client.

tracking