SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Absolen el president d'una associació cannàbica de Lleida

La Fiscalia recorre a l’Audiència Provincial

Vista de la seu dels jutjats al Canyeret.

Vista de la seu dels jutjats al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La titular del Jutjat Penal 2 de Lleida ha absolt el president de l’associació cannàbica Capri Club d’un delicte contra la salut pública al considerar que les plantes de marihuana que li van ser confiscades eren per a consum propi dels socis de l’esmentada associació. La Fiscalia sol·licitava una pena de presó d’un any i nou mesos i una multa de 25.000 euros, al considerar que l’acusat traficava amb la marihuana i en promocionava el consum. Després de dictar-se l’absolució, el Ministeri Públic ha recorregut la sentència davant de l’Audiència de Lleida, al no veure acreditat el consum compartit.

El juny del 2016, la Guàrdia Civil va fer una intervenció en una parcel·la d’Alcarràs, que tenia llogada l’acusat, on va trobar divuit plantes de marihuana. L’endemà, els agents es van apoderar d’unes altres 506 plantes a l’interior d’una nau de la mateixa finca que l’acusat conreava.

La jutgessa l’ha absolt al·legant consum compartit i la Fiscalia ho ha recorregut

Durant el judici, la Fiscalia va afirmar que la marihuana confiscada s’utilitzava per al tràfic, mentre que l’acusat va assenyalar que es distribuïa entre els socis de l’associació, creada el 2014, després de pagar una quota per les despeses. El consum es feia en un local de Cappont o al domicili dels socis. Una cosa que van acreditar dos membres de l’associació que van declarar en la vista oral com a testimonis.

La jutgessa no veu proves que apuntin a tràfic de drogues i l’emmarca en el consum compartit entre els socis, que tenien un límit de seixanta grams al mes, entre altres normes.

La Fiscalia dubta que es pugui considerar consum compartit, com diu la jutgessa, a més de tres-centes persones, nombre de socis de l’associació en els seus inicis (ara són cent quaranta), i ha presentat un recurs davant de l’Audiència.

tracking