SEGRE

SEGURETAT VEÏNS

L’Horta es planteja patrulles veïnals si Mossos i Urbana no vigilen més

Rufea, Camí de la Mariola, Butsènit i Caparrella han patit almenys onze robatoris en sis dies || Els veïns demanen conèixer l’estat actual de les investigacions

Imatge d’una casa a la partida de Butsènit que va ser escenari d’un robatori.

Imatge d’una casa a la partida de Butsènit que va ser escenari d’un robatori.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns de l’Horta de Lleida han tornat a patir una nova onada de robatoris, amb almenys onze en només sis dies en diferents partides. Per aquesta raó, estudien la possibilitat d’organitzar patrulles a la nit si la Paeria i els Mossos d’Esquadra no prenen més mesures de seguretat.

En concret, a Rufea hi va haver dos furts aquest dimecres passat i tres dijous, tres al Camí de la Mariola el cap de setmana, dos a Butsènit, també dissabte i diumenge, i un dilluns a la Caparrella. A més a més, dimarts van intentar entrar en un altre domicili del Camí de la Mariola.

Segons van explicar els diferents presidents veïnals, els que cometen els furts actuen de la mateixa manera: desconnecten les alarmes, en alguns casos han trencat portes i finestres, i ho escorcollen i regiren tot per emportar-se objectes de valor i diners. En un dels robatoris de Rufea de dijous es van emportar un vehicle, que va ser localitzat l’endemà.

La comissió veïnal de l’Horta es va reunir ahir per debatre sobre la problemàtica i va acordar demanar una reunió amb el cap de Mossos i la regidora de Seguretat, Sara Mestres, per conèixer el seguiment de la investigació dels robatoris. Segons va explicar el president de la comissió, Salvador Solsona, volen saber si és la mateixa banda la que els comet i si se li està seguint la pista. A més, els interessa saber si els afectats denuncien tots els robatoris i si hi ha un balanç sobre aquests.

A més, a la reunió, els veïns van considerar la mesura de patrullar ells mateixos de nit si no augmenta la vigilància policial. De fet, en una reunió dels veïns del Camí de la Mariola dimarts passat, van acordar també estudiar aquesta possibilitat i parlar-ho amb les altres partides. Per la seua part, el govern de la Paeria va destacar que “el patrullatge policial preventiu per l’Horta correspon als Mossos, però per falta d’efectius la cobertura no és òptima”. Va afegir que “la Urbana, en contacte i coordinació diària amb els Mossos, ja destina regularment una patrulla que fa una ronda per l’Horta, en especial quan comença a fer-se fosc i durant el torn de nit”.

La resposta de l’ajuntament va venir després d’una denúncia del Comú de Lleida sobre els furts a l’Horta. El grup municipal va sol·licitar la setmana passada a Mestres que aquesta zona rural estigui vigilada les 24 hores. Va criticar “l’abandó” per part de la Paeria d’uns 5.000 habitants que viuen en una extensió de 12.000 hectàrees.

tracking