SEGRE

BARRIS SEGURETAT

Tapien un bloc del Barri Antic on es produïa tràfic de drogues

Feia mesos que els veïns es queixaven del seu estat deplorable, amb quasi tots els pisos okupats || També van denunciar narcotràfic, baralles i excés de soroll

Imatge de la porta tapiada de l’edifici del número 11 del carrer Sant Carles.

Imatge de la porta tapiada de l’edifici del número 11 del carrer Sant Carles.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El bloc del número 11 del carrer Sant Carles, al Centre Històric, va ser tapiat dimecres passat a la tarda, després que la Paeria constatés que l’edifici, propietat d’una entitat bancària, estava okupat i s’havia convertit en un centre de tràfic de drogues.

Els veïns van recollir firmes a l’estiu per exigir a la Paeria que prengués mesures

Va ser a partir del mes d’abril que els veïns de la zona van començar a denunciar a la Guàrdia Urbana i als Mossos d’Esquadra l’estat deplorable en el qual es trobava l’immoble, amb pisos okupats i desvalisats i on gairebé diàriament hi havia tràfic i consum de drogues, a més de baralles i un excés de soroll que causaven els seus inquilins.

Aquesta situació va motivar que l’estiu passat hi hagués una recollida de firmes per part de veïns per exigir una solució, que ara s’ha fet efectiva amb el tapiat de l’entrada de l’edifici, després que fa uns dies també fossin tapiades les portes de diversos pisos.

Segons ha pogut saber SEGRE, l’ajuntament va inspeccionar al novembre tots els pisos i va constatar que, per motius d’insalubritat, falta total de neteja, restes de consum d’estupefaents i excrements, l’edifici havia de ser desallotjat i tapiat. En aquest sentit, la propietat va adoptar mesures per impedir l’accés als pisos i ara ha tancat l’entrada a l’immoble amb una paret de maons i una planxa metàl·lica.

Els veïns de la zona van mostrar ahir la seua satisfacció després de “mesos de lluita” i van agrair la tasca portada a terme tant per la Guàrdia Urbana com pels Mossos d’Esquadra durant aquest temps, arran de les seues reiterades denúncies pels fets ja esmentats.

De fet, un veí que vivia en aquest mateix edifici va alertar a l’octubre que s’havia registrat un foc a l’habitació d’un dels habitatges. A l’interior, es podien veure les parets i mobles cremats i el terra era ple de runa, les finestres estaven trencades i moltes de les canonades i el vàter van ser desvalisats. Aleshores va explicar que la resta dels pisos eren utilitzats habitualment per persones que “vénen i se’n van, hi entren quan volen, es punxen a l’escala i hi deixen xeringues”.

Així mateix, al llarg dels últims mesos, tant agents de la Guàrdia Urbana com dels Mossos d’Esquadra van acudir en reiterades ocasions a l’immoble i en van detenir alguns dels ocupants. Precisament, aquest dimecres, la Guàrdia Urbana va detenir un home de 66 anys per desobediència després d’entrar a l’edifici i no fer cas dels avisos dels agents.

tracking