SEGRE

SEGURETAT PREVENCIÓ

Pla de xoc de Mossos contra els robatoris a l’Horta

Reforçaran la seguretat i els controls després de l’última onada de furts || Demanen que els veïns col·laborin i alertin el 112

Reunió ahir dels Mossos amb representants de l’Horta.

Reunió ahir dels Mossos amb representants de l’Horta.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra tenen previst posar en marxa un pla de xoc per combatre l’onada de robatoris a l’Horta de Lleida. Així ho van acordar ahir a la tarda els comandaments de la policia catalana a Lleida i la comissió de l’Horta durant la reunió que van mantenir a la comissaria. Salvador Solsona, president de la comissió de veïns, va explicar que “els Mossos reforçaran els controls en interseccions, cosa que esperem que serveixi com a efecte dissuasiu”. Solsona va afegir que “l’operatiu arrancarà ja aquests dies de festes i esperem que funcioni”. Els últims casos s’han produït entre dijous i divendres al Camí de la Mariola. Desconeguts van entrar en dos torres i van provocar destrosses i fins i tot van aprofitar per menjar amb els aliments que hi havia a les cases. Així mateix, la setmana passada es van registrar almenys onze furts a Rufea, Camí de la Mariola, Butsènit i la Caparrella.

Els veïns fa temps que reclamen més vigilància. Per la seua part, els Mossos els van demanar la col·laboració i que truquin al 112 en cas d’observar vehicles o persones sospitoses. “En ocasions, hi ha veïns que no avisen o ho fan massa tard. Des de la policia ens han explicat que l’important és donar l’alerta i ells ja s’encarregaran de determinar si les sospites són reals o es tracta d’una falsa alarma.” Una altra de les mesures impulsades és la de mantenir una reunió cada dos setmanes per conèixer com evoluciona la situació. Un dels problemes més importants tant per a Mossos com per a Guàrdia Urbana és la gran extensió de l’Horta.

La policia catalana i la comissió es reuniran cada quinze dies per tenir més coordinació

La comissió fins i tot ha estudiat aquestes últimes setmanes la possibilitat de formar patrulles veïnals si Mossos i Urbana no es comprometien a augmentar la vigilància. Precisament, veïns de l’entorn del Camí de l’Albi, a les partides de Boixadors i Peixa Sommes formen part d’un sometent diàriament amb dos vehicles per aquesta zona (vegeu SEGRE d’ahir).

tracking