SEGRE

SALUT PÚBLICA

Rècord de pacients a la unitat d’Urgències de Prat de la Riba, amb 70.000 aquest any

Aquest servei cobreix les hores i dies en què els ambulatoris estan tancats i els usuaris han augmentat un 20% des del 2014 || L’ICS destaca que ajuda a contenir l’afluència a l’Hospital Arnau de Vilanova

Imatge d’arxiu del Centre d’Urgències d’Atenció Primària de Prat de la Riba.

Imatge d’arxiu del Centre d’Urgències d’Atenció Primària de Prat de la Riba.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nombre de pacients atesos pel servei de Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Prat de la Riba arribarà enguany a uns 70.000, xifra que suposa un nou rècord històric, segons la informació facilitada per fonts de l’Institut Català de la Salut (ICS). L’afluència en aquest servei, que funciona en les hores durant les quals els CAP estan tancats –des de les vuit de la tarda fins a les vuit del matí, els feiners, i tots els caps de setmana i festius– va en augment de forma progressiva des de fa temps.

En aquest sentit, la xifra d’usuaris ha augmentat un 20 per cent respecte al 2014, quan en van ser 58.000. L’any passat, en va rebre aproximadament 67.000.

Està ubicat a l’antic CAP d’especialitats de Prat de la Riba des de fa gairebé quatre anys

Les mateixes fonts van indicar que aquesta unitat, amb la capacitat de resolució dels equips mèdics dels CAP, és el que ha permès en aquests últims anys que el nombre de pacients que va a Urgències de l’hospital Arnau s’hagi estabilitzat.

El CUAP està ubicat a l’antic CAP d’especialitats de Prat de la Riba des de principis del 2014, després d’estar durant una dècada a l’ambulatori de rambla Ferran. Precisament, abans que obrís el CAP de Ferran, ja havia estat funcionant a Prat de la Riba.

D’altra banda, les previsions de l’Institut Català de la Salut apunten que Urgències de l’Arnau tancarà aquest exercici havent atès una xifra de pacients molt similar a la del 2016, uns 94.000.

En anys anteriors, la xifra havia estat una mica inferior, a causa que la incidència de la grip va ser inferior al que acostuma a ser habitual. Els responsables d’aquest servei han assenyalat en nombroses ocasions que un nombre important dels usuaris hi van per patologies banals o lleus que podrien ser ateses en un ambulatori.

Això sí, van admetre que, malgrat aquesta millora, per als pacients que es troben en una llista qualsevol demora és important, especialment en les consultes i proves que acumulen més. Així mateix, van subratllar que l’Arnau és un dels hospitals públics catalans amb menys llista d’espera, i va remarcar que finalitzaran aquest any sense que cap de les intervencions quirúrgiques que tenen un termini màxim garantit el superi.

La llista d’espera en consultes externes baixa un vint per centLa llista d’espera per a les visites a l’especialista en les consultes externes de l’hospital Arnau s’ha reduït aquest any un 20 per cent arran del pla de xoc impulsat per Salut per reduir tant aquesta demora com la dels pacients que s’han de sotmetre a una operació. Així ho van afirmar fonts de l’Institut Català de la Salut, que van afegir que la llista d’espera per a proves complementàries també ha baixat un 15 per cent, encara que no van donar xifres concretes.

tracking