SEGRE

L'equip de govern remarca que l'empresa contractada és l'única que està homologada

El Comú fa públic que Antifrau investiga la Paeria pel pagament d'una factura de 24.000 € i Ros diu que és correcte

L'alcalde assegura que l'ajuntament ha pagat a qui té la homologació de Fira de Lleida

Els dos regidors del Comú, en un ple de la Paeria.

El Comú fa públic que Antifrau investiga la Paeria pel pagament d'una factura de 24.000 € de l'Aplec de 2015SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Oficina Antifrau de Catalunya ha iniciat actuacions d’investigació sobre el fet que la tinenta d'alcalde responsable d'Economia de l'ajuntament de Lleida, Montse Mínguez, va autoritzar el  març de 2016 el pagament d'una factura de més de 20.000 euros de l'Aplec del Caragol sense haver seguit el procediment de licitació negociat sense publicitat que la llei estableix per a imports superiors a 18.000 euros. Així ho ha fet públic aquest matí el grup municipal del Comú, que també assenyala que l'interventor municipal va fer constar el ser reparament a aquest pagament. El Comú afirma que Mínguez el va aprovar basant-se en l'article 217 de la llei d'Hisendes Locals, però aquest grup municipal destaca que l'article en qüestió només permet a l'alcalde fer un pagament quan hi ha un reparament de l'interventor, i també especifica que aquest facultat no es pot delegar en un altre regidor i que tan sols en pot fer ús quan hi hagi discrepàncies per dubtes en la interpretació o per urgències o força major, casuístiques que eren del tot inexistents.

El Comú diu que es tracta d'una factura de 24.200€ (IVA inclòs) de “feines efectuades durant l’Aplec 2015”. Així, remarca que "es tracta d’una despesa del tot prevista, amb partida pressupostària suficient, i que -per tant- necessàriament havia de passar pel preceptiu procediment negociat". Aquest grup de la oposició va ser qui va posar en coneixement d'Antifrau aquest fet després d'haver demanat sense èxit una revisió de l'expedient.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Montse Parra, ha replicat destacant que l’empresa contractada per aquest esdeveniment és l’única acreditada pel departament d’Indústria i homologada per Fira de Lleida per treballar en les instal·lacions que utilitza l'Aplec, les quals durant el mes de maig també serveixen per altres esdeveniments com els actes de la Fira d’Abril, la Festa Major.

Resposta de Ros

A més, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha respós a les acusacions d'El Comú de Lleida sobre el pagament de la llum a l'Aplec del Caragol alegant que "després de fracassar a les eleccions catalanes anant amb la CUP, ara aprofiten per tirar brossa sobre el govern municipal, no saben fer cap altra cosa que aquesta".

Ros destaca que "el Comú va denunciar el pagament de la llum del recinte de l'Aplec a l'empresa Pie, que es la que té adjudicada la Fira de Lleida i, al ser un recinte de la Fira de Lleida, ho vam pagar directament a aquesta empresa, res més. L'ajuntament ha pagat a qui té la homologació de Fira de Lleida i ja està. Els hi enviarem a Antifrau tota la documentació pertinent. L'Aplec es fa a la Fira de Lleida i paguem a qui ho té assignat, res més", ha declarat l'alcalde.

tracking