SEGRE
21D. Així va votar la ciutat de Lleida

21D. Així va votar la ciutat de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’anàlisi dels resultats del 21-D a la ciutat de Lleida mostra que Ciutadans es va imposar en vuit barris i Junts per Catalunya, en deu, però el primer va vèncer en districtes amb més població, de manera que va aconseguir més vots i es va enfilar a la primera posició global a la capital.

MAPA INTERACTIU

Cs va guanyar a la Bordeta, Pardinyes, Balàfia, la Mariola, el Secà de Sant Pere, els Magraners (el 2015 va ser l’únic barri en el qual van vèncer els socialistes) i Raimat-Sucs, en aquest últim cas, amb un sol vot més que Junts per Catalunya. Al Secà, Cs va repetir victòria, atès que ja va guanyar en les autonòmiques del 2015, encara que llavors es va imposar només en aquest districte.

Així mateix, el PSC es va imposar aleshores als Magraners, que aquesta vegada ha caigut en mans de Ciutadans. La llista de Puigdemont, Junts per Catalunya, va obtenir més vots als barris d’Universitat, Ciutat Jardí-les Basses, Camp d’Esports, Xalets-Humbert Torres, Institut-Templers, Centre Històric, Príncep de Viana-Clot, Rambla Ferran-Estació, l’Horta i Llívia. En alguns barris, va guanyar per molt pocs vots, com per exemple a Ferran-Estació, on es va imposar a Cs per només 45, o a Instituts-Templers, per únicament 27. En canvi, en altres va registrar un marge molt més ampli, com en el cas del conjunt de les partides de l’Horta. Així mateix, Cappont va ser l’únic districte de la capital en el qual va vèncer ERC, encara que la pugna amb JxCat i Cs va ser disputada i els van separar només poc més d’un centenar de vots. De fet, els republicans van estar a punt de guanyar a Balàfia, zona en la qual els van faltar només 59 sufragis per superar Ciutadans. Al Centre Històric també es van atansar a la victòria al registrar 61 vots menys que JxCat, que va guanyar, de la mateixa manera que a Llívia, on li’n van faltar quinze.

El PSC va baixar al quart lloc i no va guanyar a cap barri, tot i augmentar més de mil dos-cents vots respecte a fa dos anys. Els districtes en els quals va aconseguir-ne més, en números absoluts, van ser Cappont i Universitat. CatComú va obtenir els millors resultats absoluts a la Bordeta, Pardinyes i Cappont. I en aquest últim barri també va aconseguir el nombre més alt de vots la CUP, que en general no va obtenir bones xifres respecte al 2015, i el PP, que també es va desplomar, va registrar el nombre més alt de vots a Universitat.

tracking